Явор Божанков

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Явор Божанков
Общественик и предприемач

Роден

Националност  България
Политика
Професия юрист
Партия БСП

Явор Божанков е български юрист, председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия в България.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден на 11 февруари 1990 г. в Горна Оряховица. Юрист, завършил ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Юрисконсулт в „Крис-Р“ ООД, в която е съдружник с баща си.

Депутат в XLIV народно събрание от Парламентарна група „БСП за България“, член на Комисията по правни въпроси и Комисията по околната среда и водите.[1]

Председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия (АРИ) – във връзка с дейността на Асоцицията е участвал в заседанията на Комисията по околната среда и водите в XLI и XLII народно събрание при разглеждане на Законопроекта за управление на отпадъците (ЗУО) и при разглеждане на Законопроект за изменение и допълнение на ЗУО през XLII народно събрание.

Съосновател и член на сдружение „С вяра в доброто“.

Женен, с двама синове.

Награди[редактиране | редактиране на кода]

Носител на награда „Достойните българи“, присъдена от БНТ, 24 часа и Мтел през 2014 г. Носител на „Бяла лястовица“, връчена от „Господари на ефира“ 2014 г. Носител на награда „Ряховски камъни“ на Съюза на журналистите в община Горна Оряховица – 2014 г.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

     Портал „Биографии“         Портал „Биографии          Портал „Политика“         Портал „Политика          Портал „Право“         Портал „Право          Портал „България“         Портал „България