A Broken Frame

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

A Broken Frame е вторият студиен албум на британската група Depeche Mode, издаден на 27 септември 1982 г. Това е първият албум на групата, записан след напускането на Винса Кларк, който създава нова група – Yazoo с певицата Алисън Мойет.

A Broken Frame“ не е съвсем поп-албум, за разлика от първия, и достатъчно сериозен за младия колектив, благодарение на Мартин Гор, който става основния и фактически единствения автор на песните на „Depeche Mode“ до 2001 г. Нито една от песните в албума няма дълговременен успех. „A Broken Frame“ е единственият албум, от който нито една песен не е включена във видеоалбума „101“ и сборния „Remixes 81–04“. В периода от 1987 до 2006 г. песните от този албум не са изпълнявани на концерти от групата. Алън Уайлдър иска, по време на Devotional Tour през 1993 г., да бъде изпълнена „The Sun and the Rainfall“, но идеята не среща поддръжка от другите членове на групата. „Leave in Silence“ е изпълнена в акустичен вариант в Париж, по време на „Touring the Angel“ през февруари 2006 г. Друга негативна страна на албума е това, че видеоклиповете, създадени от Джулиан Темпъл, не се харесват на групата, заради старомодния стил и странните действия, които членовете на „Depeche Mode“ трябва да извършват по време на снимките. Видеоклип така и не излиза на пазара.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „A Broken Frame“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.  

Списък на песните[редактиране | редактиране на кода]

  1. „Leave in Silence“ – 4:51
  2. „My Secret Garden“ – 4:46
  3. „Monument“ – 3:15
  4. „Nothing to Fear“ – 4:18
  5. „See You“ – 4:34
  6. „Satellite“ – 4:44
  7. „The Meaning of Love“ – 3:06
  8. „A Photograph of You“ – 3:04
  9. „Shouldn't Have Done That“ – 3:12
  10. „The Sun and the Rainfall“ – 5:02