Adema

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Adema
От Бейкърсфилд, Калифорния, САЩ
Стилню метъл, алтърнатив метъл, алтърнатив рок, пост-гръндж, хардрок
Активностот 2000 г.
Музикален издателImmortal Records
Уебсайтофициален сайт
ЧленовеБоби Рийвс(вокал)
Тим Флюки(китари)
Ед Ферис(китари)
Дейв Деро(бас китари)
Крис Колс(барабани)

Adema е петчленна група от град Бейкърсфилд, щата Калифорния, САЩ.

Те пожънват умерен успех по време на „Ню метъл ерата“ с техния дебютен албум Adema, който постига златен статус в САЩ.

История[редактиране | редактиране на кода]

Сформирана през 1998, Adema с членове Марк Чавес, Майк Рансъм Дейв Деро, Тим Флюки и Крис Колс. Групата става част от голям лейбъл, като след продължителни усилия те подписват с Arista Records. Групата издава първия си албум с името Adema, на 21 август, 2001 в Съединените щати. Първите два сингъла от албума, „Giving In“ и „The Way You Like It“, им помогат да продадат над 600, 000 копия. След големия успех на албума, групата става част от Озфест през 2002, като е една от популярните групи на феста.

След големия успех с дебютния си албум, Adema издава два албума, които постигат ограничен успех Insomniac's Dream (2002) EP, продава само около 50 000 копия, докато Unstable (2003) продава около 110 000. След пускането на Unstable (2003) групата губи един от китаристите си Майк Рансъм, който напуска Arista Records малко преди музикалната компания да издаде албума.

Бившият водещ вокалист на групата, Марк Чавес, е полубрат на Джонатан Дейвис, вокалът на Корн. Когато групата била основана, имало много критики за пропагандиране на тяхната връзка само и само да се обърне внимание на Adema. През септември 2004, Чавес напуска групата и става водещ вокал на групата Midnight Panic.

Adema пуска третия си албум Planets, в САЩ на 5 април 2005, от Earache Records. В албума участва Luke Caraccioli, който заменя напусналият Чавес. Първият сингъл от Planets „Tornado“ бива пуснат през март 2005. Вторият сингъл е „Planets“, пуснат през септември 2005. Продажбите на албума са по-високи от двата предишни.

На 25 октомври 2005, Luke Caraccioli информира групата, че той вече не може да бъде част от нея и напуска. Според басиста Дейв Деро, Люк е мислел да напусне групата много преди това да се обяви, казвайки, че се чувствал предаден. Няколко дена след напускането на Caraccioli той и басистът Дейв Деро разгорещено разискват защо е напуснал в официален сайт на Adema.

През това време Adema води разговори с бившия си вокалист Марк Чавес и според басиста Деро групата и Чавес са отново в добри взаимоотношения. Двете страни водели разговори за вероятното завръщане на Чавес като техен основен вокал, дори са записани няколко песни за кратък период, но нищо повече не е известно за този период.

На 10 март 2006, Adema обявява в техния MySpace blog че са наели Боби Рийвс, фронтмен на групата от Лос АнджелисLEVEL“, като техен нов вокалист, както било по-рано разгласено в техния сайт. На 1 август 2006, бившият китарист на „LEVEL“ Ед Ферис е обявян за втори китарист на Adema.

Adema записва песни за техния нов албум, който ще бъде пуснат в близкото бъдеще. В изпълнения на живо, Рийвс пее също така предишни песни на Adema пети от Чавес както и от Caraccioli. Групата за момента няма подписан договор с лейбъл. Торнето на Adema започва скоро в щатите като се очаква да мине и през Европа.

Имат ново демо озаглавено Somethin' Better, което може да бъде чуто в сайта на групата. Демото е първият запис откакто Рийвс и Фарис се присъединяват към групата. Още три демо песни „Human Nature“, „Out Alive“ и „Los Angeles“ могат да бъдат чути в Myspace. Adema започна да снима музикалния видеоклип „Human Nature“ на 1 септември в Холивуд.

Членове[редактиране | редактиране на кода]

Сегашни[редактиране | редактиране на кода]

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

Албуми[редактиране | редактиране на кода]

Сингли[редактиране | редактиране на кода]

Музикални клипове[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]