JobTiger

от Уикипедия, свободната енциклопедия
JobTiger
Уеб адресjobtiger.bg
Тип на сайтасайт за търсене на работа
Езикбългарски, английски
Пуснат онлайнноември 2000;
преди 23 години
 (2000-11)
Настоящ статусактивен
Седалище София, България

JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 14 години опит и международно ноу-хау, JobTiger има над 26 000 клиента и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа.

През годините развиват дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабния кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата“ и първия изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години компаннията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти.

Сред успешните проекти на JobTiger са и онлайн кариерния портал – JobTiger.tv, създаден през 2012 г., където всеки може да научи полезни съвети за своето кариерно развитие и пазара на труда. Фирмата създава и Audit Advice Associates (AAA) – компания, специализирана в HR одит.

Мрежа[редактиране | редактиране на кода]

На третото издание на годишните български награди БГ Сайт 2001 JobTiger.bg е официално признат от публиката за „Най-добра Интернет страница за он-лайн услуги“ за 2001 г., а от международно жури – за „Най-успешен дебют на годината“.

JobTiger.bg е с номинация за наградата на BestPractice-IT за най-креативно ИТ решение за 2005 година, измежду 300 компании, кандидатствали за ежегодната награда.

В четвъртото издание на конкурса Бранд Мениджър на годината през 2006 г. JobTiger побеждава в категорията „Налагане на e-brand“.[1]

Видове Кариерни събития[редактиране | редактиране на кода]

Национални Дни на Кариерата – Традиционно се провеждат на живо в 7 града (София, Пловдив, Варна, Габрово, Русе, Свищов, Велико Търново). С идването на Covid-19 пандемията, събитието бе ограничено до 3 града (София, Варна, Пловдив) и един виртуален ден.

Виртуални Дни на Кариерата – Провеждат се обикновено в началото на лятото. Цял един ден в който работодатели могат да се срещнат с кандидати за работа. През 2021, събитието беше на 10 юни.

Дни на Кариерата – ИТ, Комуникация и Аутсорсинг – Традиционно се провеждат есента в 4 града (София, Варна, Пловдив, Габрово) + 1 виртуален ден. През 2021 събитието ще се проведе между 7 и 20 октомври.

Дни на Кариерата в УНСС – Събитието се провежда съвместно с УНСС. Един ден в самия университет + 1 виртуален ден.

Награди[редактиране | редактиране на кода]

JobTiger е носител на множество награди, свързани със сектора на Човешките Ресурси. Една от най-значимите награди в портфолиото им e наградата за най-добър работодател в сребърна категория за 2020 година, връчена от Investors in People.

Институции[редактиране | редактиране на кода]

За целенасочените си усилия за модернизиране на пазара на труда и популяризиране на студентските стажове сред работодателите JobTiger.bg е удостоен с грамоти от:

  • Министерство на икономиката;
  • Министерство на труда и социалната политика;
  • Министерство на транспорта и съобщенията;
  • Министерство на държавната администрация и административната реформа.

Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси (БАУРЧР) награждава управителя на JobTiger Светлозар Петров за партньорство и оказана подкрепа през 2005 г.

JobTiger е отличен за социално отговорен бизнес в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ на годишните награди на Българския форум на бизнес лидерите (BBLF) през 2005 г.[2] и 2006 г.,[3] съответно за организацията на ежегодния Национален форум за студентски стаж и кариера и развитието и популяризирането на университетските кариерни центрове сред студентите, академичната общност, бизнес обществото и държавната администрация.

Клуб на корпоративните дарители[редактиране | редактиране на кода]

JobTiger, заедно с Български донорски форум, GloBul, Обединена Българска Банка, OMV и Първа Инвестиционна Банка с подкрепата на Британско Посолство, София е съучредител на първия в България Клуб на корпоративните дарители.[4] Клубът на корпоративните дарители си поставя за цел развитието и популяризирането на стратегическото бизнес дарителство в България.

JobTiger печели наградите за най-голям корпоративен дарител на време и услуги, връчвана от Българския дарителски форум през 2006 г.[5] и 2007 г.,[6] която е поредното престижно признание за работата и усилията, вложени в създаване на кариерни центрове в българските висши училища.[7]

Кариерни центрове[редактиране | редактиране на кода]

Участието в изпълнението на проект „Пазар на труда“ през 2005 г. носи на JobTiger награда от Американската агенция за международно развитие USAID за изключителни заслуги в изграждането и развитието на университетски кариерни центрове.

Изданието на приза Национални годишни награди „Човешки ресурси 2006“, организирани от фондация „Човешките ресурси в България и Евроинтеграцията“ и списание „Човешки ресурси“, отличава JobTiger във връзка със създаването и подпомагането на кариерни центрове във висшите училища в България. Управителят на компанията Светлозар Петров е награден с приза „Мениджър на професионален уеб-сайт за подбор на персонал“.[8]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. 19 въпроса към Светлозар Петров, JobTiger.bg // Nova Visia. Архивиран от оригинала на 2010-11-11. Посетен на 23 ноември 2010.
  2. Годишни награди на BBLF, победители // BBLF, 2005. Архивиран от оригинала на 2007-12-15. Посетен на 12 април 2011.
  3. Годишни награди на BBLF, победители // BBLF, 2006. Архивиран от оригинала на 2007-12-15. Посетен на 12 април 2011.
  4. Клуб на корпоративните дарители // Архивиран от оригинала на 2011-07-25. Посетен на 12 април 2011.
  5. Четири са компаниите, получили престижния приз „Най-голям корпоративен дарител“ // Българския дарителски форум. Посетен на 12 април 2011.[неработеща препратка]
  6. Български дарителски форум и Клуб на корпоративните дарители обявиха за втора поредна година най-големите корпоративни дарители в страната // Българския дарителски форум. Архивиран от оригинала на 2008-05-16. Посетен на 2011-04-12.[]
  7. JobTiger отново е най-голям корпоративен дарител на време и услуги // Technews.bg, 7 декември 2007. Посетен на 23 ноември 2010.[неработеща препратка]
  8. HR of the month: Светлозар Петров // jobs.IDG.bg. Посетен на 23 ноември 2010.[неработеща препратка]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]