Live Bullet

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Live Bullet е концертен албум на американската рок група Боб Сийгър и Силвър Булит Бенд, който излиза през април 1976 година. Той е записан в Кобо Хол, намиращ се в Детройт, щата Мичиган, когато той е в пиковите си моменти като място за рок концерти. Live Bullet, заедно с Night Moves, е катализатор на популярността на Сийгър.

Live Bullet става жизнена храна на ФМ рок радиата в Детройт. От него се създават класики като концертната версия на Nutbush City Limits и свързаната песенна интерпретация на Travelin'Man и Beautiful Loser, които се пускат в ефира на детройтските станции WWWW (W4), WRIF и WABX. Има и други популярни песни, отчитано по ефирното си време в станциите, като Let It Rock, Turn the Page и Get Out of Denver.

Сийгър има подчертано регионален успех, като в съседни музикални среди като чикагската е сравнително слабо известен. През юни 1976 г. той изпълнява в Понтиак Силвърдоум в метрополията на Детройт. Това е исторически концерт, в който участие взимат Пойнт Бланк, Елвин Бишъп и Тод Ръндгрън. Тълпата наброява 78 000 души, която остава там до около 1:30 през нощта. През следващата вечер, Сийгър представя концерт пред по-малко от хиляда души в Чикаго.

По-успешен в националния рок живот е следващият му албум, наречен Night Moves, който излиза след една зима. С времето историята за живота по пътя, възпята в Turn the Page, става най-пусканата песен от Live Bullet, както и неотменна любимка на станциите за класически и за албумен рок.

За детройтските фенове, обаче, Live Bullet е историята на един детройтски музикант, който е на върха на своята енергия и креативност, и изпълнява пред родна аудитория, която го цени силно. Live Bullet също така е спомен за енергичните и свободни рок концерти от 70-те, и поради това има подчертано историческо значение. Както Боб казва "Както разправях на всички вчера, прочетох в Ролинг Стоун, че „Детройтските слушатели са най-великите рокендрол аудитории в цял свят.“ И си рекох, „Мамка му! Това го знам от цели десет години!“ Критикът Дейв Марш го нарича „Един от най-добрите концертни албуми, правени някога.“.

Касетната версия с 8 парчета е една от малкото в този формат, които са подредени точно както протича албумът, т.е. без прекъсвания между песните.

Песни[редактиране | редактиране на кода]

Съдържание на всички песни Боб Сийгър, освен в указаните случаи. 

Първа страна
Име Време
1. Nutbush City Limits 4:37
2. Travelin' Man 4:53
3. Beautiful Loser 4:00
4. Jody Girl 4:28
Втора страна
ИмеАвтор(и) Време
1. I've Been Working Ван Морисън 4:35
2. Turn the Page   5:05
3. U.M.C. (Upper Middle Class)   3:17
4. Bo Diddley Бо Дидли 5:40
Трета страна
ИмеАвтор(и) Време
1. Ramblin' Gamblin' Man   3:01
2. Heavy Music   8:14
3. Katmandu   6:23
Четвърта страна
ИмеАвтор(и) Време
1. Lookin' Back   2:36
2. Get out of Denver   5:21
3. Let It Rock Чък Бери 8:30