Micoureus

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Micoureus
Класификация
царство:Животни (Animalia)
(без ранг):Вторичноустни (Deuterostomia)
тип:Хордови (Chordata)
(без ранг):Ръкоперки (Sarcopterygii)
(без ранг):Тетраподоморфи (Tetrapodomorpha)
(без ранг):Амниоти (Amniota)
(без ранг):Синапсиди (Synapsida)
(без ранг):Терапсиди (†Therapsida)
клас:Бозайници (Mammalia)
разред:Опосумоподобни (Didelphimorphia)
семейство:Опосумови (Didelphidae)
подсемейство:Didelphinae
род:Micoureus
Научно наименование
Lesson, 1842
Micoureus в Общомедия
[ редактиране ]

Micoureus e подрод опосуми (Didelphidae). До скоро, таксонът е имал ранг род, но според последната класификация е променен на ранг подрод в състава на род Marmosa.[1] Това са малко известни животни, които обитават тропическите и крайбрежни гори Карибско крайбрежие от Белиз до Колумбия и по-голямата част от горите в басейна на Амазонка. Животните от този род имат дълга козина, главата е заострена, очите са тъмни, кръгли и изпъкнали. Опашката обикновено надвишава дължина на тялото, пригодена е за хващане. Видовете са насекомоядни като някои предпочитат нощни пеперуди и бръмбари. Нямат кожна торбичка. Установено е че малките са с майката между месеците юни и октомври.

Подобно на повечето видове от семейство те също са нощни и дървесни. Тези животни обитават населени места като дори влизат в домовете на хората.

Списък на видовете[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Voss, Robert и др. Phylogenetic Relationships and Classification of Didelphid Marsupials, an Extant Radiation of New World Metatherian Mammals // Bulletin of the American Museum of Natural History 2009 (322). 2009. DOI:10.1206/322.1. с. 1-177. Посетен на 24 март 2020.