Pinterest

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Pinterest
Pinterest Logo.svg
Информация
Уеб адрес pinterest.com
Регистрация пълна функционалност
Езици английски
Създаден от Paul Sciarra, Evan Sharp, and Ben Silbermann
Създаване март 2010
Alexa ранг Повишение 64 (7 март 2012)[1]
Настоящ статус активен бета
Pinterest в Общомедия

Pinterest е социален сайт за споделяне на снимки от типа табло за обяви (на английски: Pinboard). Услугата позволява на потребителите да споделят и управляват тематични изображения. Мисията на сайта е да свърже всички хора по света чрез интересни неща. Pinterest се управлява от компанията Cold Brew Labs и екипа ѝ, базиран в Пало Алто, Калифорния. Основател на сайта е Ben Silbermann от Западен Де Мойн, Айова.

Какво е Pinterest[редактиране | редактиране на кода]

В Pinterest потребителите имат възможност да колекционират снимки, видео и друго мултимедийно съдържание, организирано в т. нар. табла (boards).

На тези табла се закачат снимки, видео и други материали, намерени в интернет. Чрез опцията PIN, потребителят добавя в профила си намереното съдържание, категоризирано под формата на табла. Има възможност да се следват други потребители, да се споделя и коментира, както и да се отбелязват потребители.

Има възможност да се получава актуализация в реално време за редакциите на други потребители, които потребителя следи. Пиновете могат да се споделят във Facebook.

Pinterest съчетава два от най-атрактивните елемента на социалните медии – визуално съдържание и споделяне на харесваното.

За Pinterest и бизнеса[редактиране | редактиране на кода]

Поради огромната си и все по-нарастваща популярност Pinterest е място за правене на бизнес. Чрез Pinterest потребителите могат да рекламират и насърчават своя бизнес, по подходящ и изобретателен начин. Pinterest дава възможност да се намерят хора с подобни интереси и вкус, като се разглеждат визуално споделените PIN-ове.

За собствениците на онлайн бизнес, Pinterest е мощно средство за създаване на back-линкове. Всяко PIN-ване от даден сайт се изобразява заедно с връзката към него.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Pinterest web traffic statistics. // Alexa, 7 март 2012. Посетен на 7 март 2012.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]