Pinterest

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Pinterest
Pinterest Logo.svg
Информация
Уеб адрес pinterest.com
Регистрация пълна функционалност
Езици английски
Създаден от Paul Sciarra, Evan Sharp, and Ben Silbermann
Дата на създаване март 2010
Alexa ранг Повишение 64 (7 март 2012)[1]
Настоящ статус активен бета
Pinterest в Общомедия

Pinterest е социален сайт за споделяне на снимки от типа табло за обяви (на английски: Pinboard). Услугата позволява на потребителите да споделят и управляват тематични изображения. Мисията на сайта е да свърже всички хора по света чрез интересни неща. Pinterest се управлява от студената Brew Labs и екипът му базиран в Пало Алто, Калифорния. Основател на сайта е Ben Silbermann от Западен Де Мойн, Айова.

Какво е Pinterest[редактиране | редактиране на кода]

Pinterest е място, на което потребителите имат възможност да колекционират снимки, видео и друго мултимедийно съдържание, организирано в т. нар. дъски /boards/. На тези дъски се закачат снимки, видео и други материали, намерени в интернет. Чрез опцията PIN, потребителят добавя в профила си намереното съдържание, категоризирано под формата на дъски. Има възможност да се следват други потребители, да се споделя и коментира, както и да се таг-ват потребители. Подобно на Twitter има възможност да се получава актуализация в реално време на редакциите на други потребители, които потребителя следи. Пиновете могат да се споделят във Facebook чрез приложения за Facebook. Подобна е възможността и за Twitter.

Pinterest съчетава два от най-атрактивните елемента на социалните медии - визуално съдържание и споделяне на харесваното.

За Pinterest и бизнеса[редактиране | редактиране на кода]

Поради огромната си и все по-нарастваща популярност Pinterest е място за правене на бизнес. Чрез Pinterest потребителите могат да промотират и насърчават своя бизнес, по подходящ и креативен начин. Pinterest дава възможност да се намерят хора с подобени интереси и вкус, като се разглеждат визуално споделените PIN-ове.

За собствениците на онлайн бизнес, Pinterest е мощно средство за създаване на back-линкове. Всяко PIN-ване от даден сайт се изобразява заедно с връзката към него.

Препратки[редактиране | редактиране на кода]

  1. Pinterest web traffic statistics. // Alexa, March 7, 2012. Посетен на March 7, 2012.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]