QGIS

от Уикипедия, свободната енциклопедия
QGIS
QGIS 2.2 показва променените менюта.
Информация
АвторГари Шърман и екип
РазработчикQGIS Development Team
Начална версияюли 2002 (2002-07)
Последна версия3.36.2[1]Редактиране в Уикиданни
19 април 2024 г.
Програмен езикC++, Python, Qt
ПлатформаWindows, Linux, Mac OS X, Android(beta)
Език на интерфейсаМногоезичност
Вид софтуерГеографска информационна система
ЛицензGNU GPL
Уебсайтqgis.org
QGIS в Общомедия

QGIS е платформа за безплатна и отворена кодова информационна система за настолни компютри (GIS), която поддържа наблюдение, редактиране и други.

QGIS функционира като софтуер за географска информационна система (GIS), което позволява на потребителите да анализират и редактират пространствена информация.

Гари Шърман започна разработването в началото на 2002.

Като свободно софтуерно приложение под GNU GPL, QGIS може свободно да бъде променено, за да изпълнява различни или по-специализирани задачи.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Release 3.36.2 // 19 април 2024 г. Посетен на 25 април 2024 г.
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата QGIS в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​