Rave Tapes

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Rave Tapes е осмият студиен албум на шотландската пост рок група Могуай (Mogwai), който излиза на 20 януари 2014 г. чрез Рок Акшън Рекърдс в Обединеното кралство и на следващия ден чрез Съб Поп в САЩ. Издаден е на винил, компактдиск, високо качествен дигитален даунлоуд и като част от лимитирано издаден бокс сет. По време на първата седмица от издаването на албума, той достига 10-та позиция в Британската албумна класация и 2-ра в Шотландската албумна класация.

Преглед[редактиране | редактиране на кода]

На 5 август 2013 г. групата публикува изображение в Инстаграм, озаглавено "1-ви ден в Кесъл ъф Дум от записването на нашия нов албум". На 28 октомври 2013 г. песента Remurdered има премиера в радиостанцията Рейдио Сикс Мюзик на Би Би Си и в Саундклауд, и списъкът с песните е обявен. Дебютът на шест песни от албума (Heard About You Last Night, Master Card, Blues Hour, The Lord is Out of Control, Hexon Bogon и Remurdered) е направен на концерт в Кеймбридж Джънкшън на 28 ноември, подготовка за проявата им във фестивала Ей Ти Пи. Пет дена по-късно, в Ютюб е публикуван официален видеоклип към The Lord is Out of Control.

Оценка[редактиране | редактиране на кода]

В Алтърнатив Прес, Робърт Хем дава оценка от четири звезди (от общо пет), и пише че звученето е станало по-меко, а групата "остарява елегантно и блестящо". Джо Грас от Ролинг Стоун дава три и половина звезди (от общо пет) и отбелязва, че "Много са тези, родени да правят рок; Могуай са родени, за да успяват". Консикуънс ъф Саунд обявява, че групата вероятно "ще устои като последния неподвижен стълб на жанра" и нарича песните Remurdered и The Lord Is Out of Control стойностни композиции. Бъз енд Хаул пише, че Rave Tapes "не е толкова трескаво спешна колекция, а по-скоро доволен и струващ си спомен", и отбелязва, че "краутрокът вдъхновява по много фин начин голяма част от албума".

Списък на песните[редактиране | редактиране на кода]

Име Време
1. „Heard About You Last Night“  
2. „Simon Ferocious“  
3. „Remurdered“  
4. „Hexon Bogon“  
5. „Repelish“  
6. „Master Card“  
7. „Deesh“  
8. „Blues Hour“  
9. „No Medicine for Regret“  
10. „The Lord is Out of Control“