SimCity

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
SimCity
Информация
Производител Maxis
Издател Electronic Arts, Maxis
Разпространител Origin
Издадена на 3 октомври 1989
Жанр симулация
Режим на игра Сингъл плеър, Мулти плеър
Платформа Microsoft Windows, Linux, Mac OS, Wii, PlayStation, Nintendo 64, PlayStation Network, Nintendo DS, Acorn Archimedes, Acorn Electron, Amiga, Amiga CDTV, Amstrad CPC, Atari ST, BBC Micro, C64, DESQview, DOS, EPOC32, FM Towns, iOS, PC-98, GBA, OLPC XO-1, OS/2, NeWS, Web browser, SNES, Tk, Unix, X11 TCL, Sinclair ZX Spectrum
Уебсайт www.simcity.com
SimCity в Общомедия

SimCity е компютърна и конзолна серия видео игра с отворен край (безкрайна) на градски симулатор оригинално създадени от разработчика Уил Райт.

То се издава от Maxis (дъщерно дружество на Electronic Arts ). Играта беше публикувана за първи път през 1989 г. като SimCity , и тя е зареди няколко различни издания, продавани в цял свят. Продължаващият успех на SimCity също предизвика освобождаването на много други Сим "заглавия , включително и SimCity 2000The Sims , най-продаваната компютърна игра, до около 2012 година.

В SimCity , играчът е възложена задачата за създаване и развитие на един град, като същевременно се запази щастието на гражданите и поддържане на стабилен бюджет. В SimCity 2000 , SimCity 3000 и SimCity 4 , играчът има право да променя терена на града, преди да строи на него.

Играчът трябва да определи зоните за развитие , всеки от които има ограничения за вида на развитие, което може да се случи там. Развитие на зоните не се извършва директно от играча, но се случва, когато са изпълнени определени условия, като например захранване, подходящи транспортни връзки или приемлива данъчно равнище. В жилищни зони , в зелено, осигуряват жилища за Sims; на търговски зони , в синьо, осигуряват магазини и офиси; и индустриални зони , в жълто, осигуряват фабрики, лаборатории и ферми. Има три различни плътности в играта: ниска плътност за малки сгради, със средна плътност за нисък и среден сгради, и с висока плътност за нищо до големи кула блокове.

Разработена в Оринда, Калифорния, Съединени щати , SimCity " и игрови механики са силно базирани на Калифорния и развитието на градовете през 20 век.

Версии на играта за „Персонален компютър“[редактиране | редактиране на кода]

SimCity[редактиране | редактиране на кода]

SimCity, по-късно наричана SimCity Clasic или SimCity (2013) е първата игра от поредицата SimCity. Тя е създадена през 1989 г.

SimCity 2000[редактиране | редактиране на кода]

След големия и траен успех на оригиналния SimCity, създателите на играта се мотивират за развитието на продължение на градостроителната симулация. SimCity 2000 (SC2K), е пусната на пазара през 1993 г.[1], тя се смята за по-развита от първата SimCity и неййно основно продължение. Изгледът в тази версия е изометричен, а не от птичи поглед (режийни), пейзажът не е плосък и са въведени подземни слоеве, за водопроводи и подлези. 

SimCity 3000[редактиране | редактиране на кода]

SimCity 3000 (SC3K) e пусната на пазара през 1999 г.

SimCity 4[редактиране | редактиране на кода]

SimCity 4 e пусната на 14 януари 2003 г.

SimCity Societies[редактиране | редактиране на кода]

SimCity Societies e пусната на пазара през 2007 г., геймплеят и се различава значително от предишните заглавия на SimCity, като по-голямо внимание се отделя на „социалното инженерство“.

SimCity (2013)[редактиране | редактиране на кода]

SimCity е пусната за Windows на 5 март 2013 г.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. SimCity Historysimcity.com. Electronic Arts. Архивирано от оригинала 21 февруари 2017. Посетен 16 април 2017.

Официален уебсайт

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „SimCity“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.