Направо към съдържанието

Санг Йонг

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от SsangYong Motor Company)
SsangYong Motor
ТипАкционерно дружество
Индустрияавтомобилна промишленост
Основаване4 март 1954 г.
СедалищеГангнам, Сеул, Южна Корея
Уебсайтwww.smotor.com
SsangYong Motor в Общомедия

SsangYong Motor Company е четвъртият по големина автомобилостроител в Южна Корея, специализиран в производството на високопроходими автомобили и луксозни лимузини. Името SsangYong на корейски означава „два дракона“ и препраща към древна легенда, разказваща за благородството на тези митични създания.

Компанията е създадена през 1954 г. като производител на автомобили със специално предназначение. Благодарение на дългогодишното технологично партньорство с Mercedes-Benz, високия клас на продуктите и тристепенната система за контрол на качеството, Ssang Yong Motor Company се ползва с изключително добра репутация в Южна Корея. Стратегическата цел на „Санг Йонг“ е да се утвърди като премиум производител и на Европейския пазар – обяви нейният Президент Ю-Ил Лий по време на европейското медия представяне на четвъртото поколение Корандо (Септември 2010 г., Палма де Майорка, Испания).

На територията на ЕС се внася само SUV-гамата на SsangYong, понастоящем съставена от моделите: Korando (Корандо), Korando Sports (Корандо Спортс), Rexton (Рекстън), Rodius (Родиус), Tivoli (Тиволи) и XLV.

Изключителен представител на SsangYong Motor Company в България е Ратола Корпорация, българска компания, член на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България /ААП/ и на Българския форум на бизнес лидерите /БФБЛ/.

Източници[редактиране | редактиране на кода]