Алекс Сколник

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Алекс Сколник
американски китарист
Роден
Музикална кариера
Стилджаз
Инструментикитара
Активностот 1983 г.
ЛейбълРоудрънър Рекърдс“, „Нюклиър Бласт“, ArtistShare, Palmetto Records
Участник вТестамент
Семейство

Уебсайтalexskolnick.com
Алекс Сколник в Общомедия

Алекс Сколник (на английски: Alex Skolnick) е американски джаз и метъл китарист.

Роден е в Бъркли, Калифорния, САЩ на 29 септември 1968 г.

Бил е член на траш метъл групатаТестамент“ от създаването ѝ в Сан Франциско през 1983 г. до напускането му през 1993 година. Завръща се за кратко и презаписва някои стари материали за First Strike is Still Deadly, както и на Thrash of the Titans – изпълнение през 2001 г., преди да се върне на пълен работен ден след 4 години.

Присъединява към групата Savatage за записване на албума Handful of Rain, както и за последващия концертен албум Japan Live '94. Прави също така кратко турне с групата „Стю Хам“ и свири с Trans-Siberian Orchestra. През 2004 г. Сколник в гост в албума Ashes of the Wake на „Лем ъф Год“, записва соло инструменти за заглавната песен на албума.

След като напуска Savatage, Сколник прави няколко проекта в Района на Санфранциския залив от средата до края на 1990-те години. Записва 2 албума с „Атеншън Дефицит“, 3-то парче е с участието на Тим Александър от Primus, както и в „Менринг“.

След това се премества в Ню Йорк и започва да посвещава всичките си сили за джаз и записване в програма за джаз в The New School. В последно време е на турне с „Алекс Сколник Трио“ – джаз група, вдъхновяваща се от класически рок и хевиметъл.

Сколник и останалата част от класически състав на „Тестамент“ се събират за кратко европейско турне за 10 дни през май 2005 г. Турнето е успешно, записно и издадено на CD/DVD версии, взети заедно концерт в Лондон на 8 май 2005 г. The Formation of Damnation е първият студиен албум с всички нови материали от „Тестамент“ за 9-те години.

Източници[редактиране | редактиране на кода]


Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]