Кат Суси

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Кат Суси
Kath Soucie
американска актриса
Родена

Националност САЩ
Учила вАмериканска академия за драматични изкуства
Актьорска кариера
Активност1978 –
Семейство

Уебсайт
Кат Суси в Общомедия

Кат Суси (на английски: Kath Soucie) е американска актриса. Активно се занимава с озвучаване.[1] Сред най-известните ѝ роли са тези на Джанин Мелниц в „Истинските ловци на духове“, Ингрид Крюгер в „Джем“, мечката Синди в „Йо Йоги!“, Фифи ла Фюм в „Приключенията на дребосъците“, Линка в „Капитан Планета“, Тиш в „Уикендърите“, Лола Бъни в „Космически забивки“, Лушън Крамп в „Близнаците Крамп“, майката на Декстър в „Лабораторията на Декстър“, Близнаците Дъвил и тяхната майка в „Rugrats“ и Рей Рей в „Животът и приключенията на Джунипър Лий“.[2]

Образование[редактиране | редактиране на кода]

Суси завършва актьорско майсторство в Американската академия по драматични изкуства и след това започва да играе в постановки в Ню Йорк.

Кариера на озвучаваща актриса[редактиране | редактиране на кода]

От средата на 80-те години активно се занимава с озвучаване на анимационни сериали, филми, аудио книги и видеоигри. Първият сериал, който озвучава, е „Рамбо: Анимационният сериал“.

Тя озвучава Професор Баранова в „Трансформърс: Спасителен отряд“, Тъфи в „Шоуто на Том и Джери“, както и Макет Туа и Майра Бриджър в „Междузвездни войни: Бунтовниците“.

От 2021 г. отново озвучава близнаците Лил и Фил в компютърно-дигиталния рийбут на „Дребосъчетата“.[2]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Lawson, Tim, Persons, Alisa. The Magic Behind the Voices: A Who's Who of Cartoon Voice Actors. University Press of Mississippi, 2004. ISBN 978-1-57806-696-4. с. 301 – 304.
  2. а б Behind The Voice Actors – Kath Soucie // Посетен на 12 април 2023.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]