Парк Мол Стара Загора: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
{{обработка|форматиране}}
'''Park Mall Stara Zagora''' е [[търговски център]], в град [[Стара Загора]] и има 30 000 кв.м. разгърната застроена площ, от които 20 000 кв. м търговска площ.
'''Парк Мол Стара Загора''' е [[търговски център]], в град [[Стара Загора]] и има 30 000 кв.м. разгърната застроена площ, от които 20 000 кв. м търговска площ.


В него отвори врати кино АРЕНА с 6 зали и общо 950 места, като това е бъде първият кино-комплекс от съвременен тип в целия регион, оборудван с дигитална и 3D кинотехника.
В него отвори врати кино АРЕНА с 6 зали и общо 950 места, като това е бъде първият кино-комплекс от съвременен тип в целия регион, оборудван с дигитална и 3D кинотехника.
Ред 9: Ред 10:
Сред тях са Mango, Calliope, Sprider, Beauty Zone, Adidas, Andrews fashion, Denyl, Etere, Fox, Seven Seconds, Hot Spot, Levi’s, Terranova, Oxette, Swarovski, Coffee break, KFC, McDonald’s, Fancy restaurant, книжарница Ciela, Leonardo Shoes, Costa Café, Reserved, XYZ, забавления и мода за най-малките в детския център и магазин Fancy Kids.
Сред тях са Mango, Calliope, Sprider, Beauty Zone, Adidas, Andrews fashion, Denyl, Etere, Fox, Seven Seconds, Hot Spot, Levi’s, Terranova, Oxette, Swarovski, Coffee break, KFC, McDonald’s, Fancy restaurant, книжарница Ciela, Leonardo Shoes, Costa Café, Reserved, XYZ, забавления и мода за най-малките в детския център и магазин Fancy Kids.


Молът разполага с над 700 паркоместа. Комплексът се намира на бул. „Никола Петков”, до главния път за Бургас. С неговото изграждане и непосредствената близост на хипермаркетите Технополис и Мосю Бриколаж, се обособява и новия Търговски парк на Стара Загора.
Молът разполага с над 700 паркоместа. Комплексът се намира на бул. „Никола Петков“, до главния път за Бургас. С неговото изграждане и непосредствената близост на хипермаркетите Технополис и Мосю Бриколаж, се обособява и новия Търговски парк на Стара Загора.


Инвеститор на Park Mall е Александра Груп, като размерът на инвестицията възлиза на 25 млн. евро. В мола са разкрити над 800 работни места. Архитектурната разработка е дело на “Артек дизайн“ с ръководител арх. Константин Антонов, а строително-монтажните дейности са извършени от „Балканстрой“ АД. Цялостното управление на Park Mall Стара Загора се осъществява от водещата международна консултантска компания [http://colliers.com/Corporate/Colliers International България. ]
Инвеститор на Park Mall е Александра Груп, като размерът на инвестицията възлиза на 25 млн. евро. В мола са разкрити над 800 работни места. Архитектурната разработка е дело на „Артек дизайн“ с ръководител арх. Константин Антонов, а строително-монтажните дейности са извършени от „Балканстрой“ АД. Цялостното управление на Park Mall Стара Загора се осъществява от водещата международна консултантска компания [http://colliers.com/Corporate/Colliers International България. ]


Park Mall e иновативен със своята концепция и реализация търговски комплекс, разположен на две нива. Партерният етаж предлага разнообразен микс от стоки и услуги, докато местата за забавления, ресторантите и заведенията за бързо хранене са разположени на първия етаж. Основен композиционен акцент на сградата е атриума, решен във форма на елипса и покрит със стъклен купол характерен мотив за сградите на Александра груп. Вътрешните пространства имат покривни остъклявания, които осигуряват повече светлина. Модерният вътрешен дизайн на мола се съчетава хармонично с естествена зеленина и дървета, които са важен елемент от цялостната концепция на сградата като устойчива и енергийно-ефективна. Пред основния вход има широко площадно пространство, което дава лесен достъп за пешеходците и отдалечава автомобилния трафик на безопасно разстояние. Всички елементи на архитектурния замисъл целят да създадат удобство и комфорт на клиентите и по този начин превръщат търговския център в предпочитано място за развлечение.

Park Mall e иновативен със своята концепция и реализация търговски комплекс, разположен на две нива. Партерният етаж предлага разнообразен микс от стоки и услуги, докато местата за забавления, ресторантите и заведенията за бързо хранене са разположени на първия етаж. Основен композиционен акцент на сградата е атриума, решен във форма на елипса и покрит със стъклен купол - характерен мотив за сградите на Александра груп. Вътрешните пространства имат покривни остъклявания, които осигуряват повече светлина. Модерният вътрешен дизайн на мола се съчетава хармонично с естествена зеленина и дървета, които са важен елемент от цялостната концепция на сградата като устойчива и енергийно-ефективна. Пред основния вход има широко площадно пространство, което дава лесен достъп за пешеходците и отдалечава автомобилния трафик на безопасно разстояние. Всички елементи на архитектурния замисъл целят да създадат удобство и комфорт на клиентите и по този начин превръщат търговския център в предпочитано място за развлечение.


[[Категория: Откриване на Park Mall Стара Загора]]
Над 60 000 посетители посетиха концертите на световноизвестния кларинетист Иво Папазов – Ибряма, на Миро и Анелия, парад на звездите, премиера на първия в България пълнометражен 3D филм „Пътешествие до центъра на Земята”, специална прожекция на филма Дзифт, DJ парти, детски игри и състезание, включени в програмата. Водещ на официалното откриване беше актьорът Васил Михайлов, почетен гражданин на Стара Загора.

Първият модерен търговски комплекс в региона Park Mall Стара Загора отвори вратите на съвременното пазаруване и развлечение с пожеланието: „Честито Ново Пазаруване!” на 31 октомври 2008 г. от 12.00 часа, като само през първия ден посрещна над 25 000 посетители! Час преди това от Главната пешеходна алея протече парад на звездите, участващи в програмата на откриването. Празничното шествие, към което се присъединиха много жители на града, премина през центъра и достигна тържествено до бул. „Никола Петков”, където е сградата на мола. Park Mall беше опакован със специална червена панделка. Тя беше символично развързана от инвеститорите на комплекса, собственици на „Александра Груп”, г-н Стефан Минчев и г-жа Александра Минчева, В церемонията участваха кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев и Атанас Гаров - изпълнителен директор на Colliers International в България.

В последвалите тридневни празненства се вклчиха и известни личности от Града на липите. Водещ на официалната церемония бе бележитият български актьор Васил Михайлов, който е почетен гражданин на Стара Загора. Концерт на Миро и Анелия, която също е родом от Стара Загора зареди с енергия и настроение посетителите на Park Mall Стара Загора. За празничната атмосфера в първия ден от тържествата доприне и участието на детския ансамбъл Загорче, които изпълниха с професинализъм любими фолклорни песни, а пъстрите им носии и весели детски лица предизвикаха бурни ръкопляскания сред гостите!
Събитие за всички жители и гости на града беше и концертът на още един почетен гражданин на Стара Загора - световноизвестният музикант и виртуоз на кларинета Иво Папазов – Ибряма, който свири заедно със своя бенд на 2 ноември, неделя.

Над 60 000 клиенти от Стара Загора и региона – Хасково, Сливен, Нова Загора, Ямбол, Димитровград и Раднево, посетиха и новооткритите 120 магазина в търговския комплекс, като имаха възможност да се възползват от интересните предложения, както и да получат разнообразни подаръци.

В петък се състоя и премиерата на първия в България пълнометражен 3D филм „Пътуване до центъра на Земята”, хитов приключенски филм по едноименния роман на Жул Верн, който зарадва масово киноманите. Вечерта на същия ден в мола се състоя и DJ парти с награди за публиката с DJ Илко.
В събота и неделя най-малките посетители на Park Mall Стара Загора бяха потопени в света на игрите с организираните детски забавления, срещнаха се със свои любими приказни герои и да се забавляват с актьори-аниматори. В ранния следобед чаровната Ирен Леви беше водеща на Голямата Игра на Мола, и поднесе на участниците в състезанието много изненади и награди.
На 2 ноември, неделя, освен концерта на Иво Папазов – Ибряма, още едно събитие привлече старозагорци и техните гости – специалната прожекция в кино Арена на най-касовия български игрален филм „Дзифт”. За премиерата гости на Park Mall и кино Арена беше режисьора на филма – Явор Гърдев, както и звездите в главните роли – актьорите Захари Бахаров и дебютиралия в киното супермодел Таня Илиева.
Празничната програма за откриването на Park Mall беше предшествана от осветяване на липите на главната пешеходна алея, като символ на града и напомняне за предстоящата коледно-новогодишна атмосфера. Тя на свой ред се свързва с много подаръци и поводи за забавление, каквито всеки може да открие в Park Mall. Идеята за подранила Коледа и Нова година, които идват предсрочно заедно с Park Mall, носи и мотото на кампанията за откриването на търговския център – „Честито Ново Пазаруване!”.


== Факти ==
== Факти ==
Ред 39: Ред 23:
* 2 етажа магазини за мода;
* 2 етажа магазини за мода;
* 6 зали с 950 места на Кинокомплекс Арена;
* 6 зали с 950 места на Кинокомплекс Арена;
* боулинг зала, 3D Кино "АРЕНА", ресторанти, кафенета;
* боулинг зала, 3D Кино „АРЕНА“, ресторанти, кафенета;
* първите в град Стара Загора ресторанти за бързо хранене от веригата "[[McDonald`s]]" и "[[KFC]]":
* първите в град Стара Загора ресторанти за бързо хранене от веригата [[McDonald`s]] и [[KFC]]:


== Външни препратки ==
== Външни препратки ==

Версия от 14:01, 23 ноември 2008

Парк Мол Стара Загора е търговски център, в град Стара Загора и има 30 000 кв.м. разгърната застроена площ, от които 20 000 кв. м търговска площ.

В него отвори врати кино АРЕНА с 6 зали и общо 950 места, като това е бъде първият кино-комплекс от съвременен тип в целия регион, оборудван с дигитална и 3D кинотехника.

Водещият бранд в търговията с хранителни стоки Пикадили ще разкрие супермаркет, разположен на 2 500 км. м.

Общият брой на обектите надвишава 120, включващи специализирани магазини, кафенета и ресторанти. Световно известни марки в сферата на модата и ресторантьорството отварят свои обекти в Park Mall.

Сред тях са Mango, Calliope, Sprider, Beauty Zone, Adidas, Andrews fashion, Denyl, Etere, Fox, Seven Seconds, Hot Spot, Levi’s, Terranova, Oxette, Swarovski, Coffee break, KFC, McDonald’s, Fancy restaurant, книжарница Ciela, Leonardo Shoes, Costa Café, Reserved, XYZ, забавления и мода за най-малките в детския център и магазин Fancy Kids.

Молът разполага с над 700 паркоместа. Комплексът се намира на бул. „Никола Петков“, до главния път за Бургас. С неговото изграждане и непосредствената близост на хипермаркетите Технополис и Мосю Бриколаж, се обособява и новия Търговски парк на Стара Загора.

Инвеститор на Park Mall е Александра Груп, като размерът на инвестицията възлиза на 25 млн. евро. В мола са разкрити над 800 работни места. Архитектурната разработка е дело на „Артек дизайн“ с ръководител арх. Константин Антонов, а строително-монтажните дейности са извършени от „Балканстрой“ АД. Цялостното управление на Park Mall Стара Загора се осъществява от водещата международна консултантска компания International България.

Park Mall e иновативен със своята концепция и реализация търговски комплекс, разположен на две нива. Партерният етаж предлага разнообразен микс от стоки и услуги, докато местата за забавления, ресторантите и заведенията за бързо хранене са разположени на първия етаж. Основен композиционен акцент на сградата е атриума, решен във форма на елипса и покрит със стъклен купол — характерен мотив за сградите на Александра груп. Вътрешните пространства имат покривни остъклявания, които осигуряват повече светлина. Модерният вътрешен дизайн на мола се съчетава хармонично с естествена зеленина и дървета, които са важен елемент от цялостната концепция на сградата като устойчива и енергийно-ефективна. Пред основния вход има широко площадно пространство, което дава лесен достъп за пешеходците и отдалечава автомобилния трафик на безопасно разстояние. Всички елементи на архитектурния замисъл целят да създадат удобство и комфорт на клиентите и по този начин превръщат търговския център в предпочитано място за развлечение.

Факти

  • 30,000 кв.м обща застроена площ;
  • 20,000 кв.м търговски площи;
  • 700 паркоместа;
  • 2,500 кв.м супермаркет Пикадили;
  • 2 етажа магазини за мода;
  • 6 зали с 950 места на Кинокомплекс Арена;
  • боулинг зала, 3D Кино „АРЕНА“, ресторанти, кафенета;
  • първите в град Стара Загора ресторанти за бързо хранене от веригата „McDonald`s“ и „KFC“:

Външни препратки