Иван Черкелов: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м препратки
мРедакция без резюме
Ред 9: Ред 9:


'''Иван Георгиев Черкелов''' е [[България|български]] [[режисьор]] и [[сценарист]]. Той е завършил кинорежисура във [[ВИТИЗ Кръстьо Сарафов]] през [[1982]] г.
'''Иван Георгиев Черкелов''' е [[България|български]] [[режисьор]] и [[сценарист]]. Той е завършил кинорежисура във [[ВИТИЗ Кръстьо Сарафов]] през [[1982]] г.
Дебютира с [[филм]]а „''Балада''“ и игралния кинофилм „Парчета любов“ ([[1988]] г.), който в анкетата на в. [[Култура (вестник)|Култура]] през [[1993]] г. фигурира в десетката на най-добрите български филми за всички времена. Следват игралните филми „Търкалящи се камъни“ ([[1995]] г.) и „Стъклени топчета“ (1999 г.), на които той е сценарист и режисьор. Филмите му са излъчвани многократно по [[БНТ]]. Участвал е в кинофестивали в [[Германия]], [[САЩ]], [[Канада]], [[Франция]], [[Индия]] и България.
Дебютира с [[филм]]а „''Балада''“ и игралния кинофилм „Парчета любов“ ([[1988]] г.), който в анкетата на в. [[Култура (вестник)|Култура]] през [[1993]] г. фигурира в десетката на най-добрите български филми за всички времена. Следват игралните филми „Търкалящи се камъни“ ([[1995]] г.) и „Стъклени топчета“ (1999 г.), на които той е сценарист и режисьор. Филмите му са излъчвани многократно по [[БНТ]]. Участвал е в кинофестивали в [[Германия]], [[САЩ]], [[Канада]], [[Франция]], [[Индия]] и [[България]].


== Външни препратки ==
== Външни препратки ==

Версия от 04:45, 20 октомври 2005

Шаблон:Биография инфо 2

Иван Георгиев Черкелов е български режисьор и сценарист. Той е завършил кинорежисура във ВИТИЗ Кръстьо Сарафов през 1982 г. Дебютира с филмаБалада“ и игралния кинофилм „Парчета любов“ (1988 г.), който в анкетата на в. Култура през 1993 г. фигурира в десетката на най-добрите български филми за всички времена. Следват игралните филми „Търкалящи се камъни“ (1995 г.) и „Стъклени топчета“ (1999 г.), на които той е сценарист и режисьор. Филмите му са излъчвани многократно по БНТ. Участвал е в кинофестивали в Германия, САЩ, Канада, Франция, Индия и България.

Външни препратки