Хилядолетие: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
най-голямата единица за дължина - друг път
мРедакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Хилядолетие''' е период от [[време]] с продължителност [[хиляда]] [[година|години]]. Обичайно се подразбира, че като отправна точка на този период е първата година на съответния календар или такава с пореден номер <math>1000.k + 1</math>, където <math>k</math> е [[цяло число]]. В религиозен контекст думата може да се интерпретира и с по-малка степен на точност, изразявайки период от време около, не задължително точно 1000 години.
'''Хилядолетие''' е период от [[време]] с продължителност [[хиляда]] [[година|години]]. Обичайно се подразбира, че като отправна точка на този период е първата година на съответния [[календар]] или такава с пореден номер <math>1000.k + 1</math>, където <math>k</math> е [[цяло число]]. В религиозен контекст думата може да се интерпретира и с по-малка степен на точност, изразявайки период от време около, не задължително точно 1000 години.


[[Категория:Единици за време]]
[[Категория:Единици за време]]
{{мъниче}}
{{мъниче}}



[[als:Jahrtausend]]
[[als:Jahrtausend]]

Версия от 10:10, 7 април 2010

Хилядолетие е период от време с продължителност хиляда години. Обичайно се подразбира, че като отправна точка на този период е първата година на съответния календар или такава с пореден номер , където е цяло число. В религиозен контекст думата може да се интерпретира и с по-малка степен на точност, изразявайки период от време около, не задължително точно 1000 години.