Дружба (квартал на Сливен): Разлика между версии

Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Премахнати редакции на 84.242.191.2 (б.), към версия на Elkost
Редакция без резюме
Ред 16: Ред 16:
'''Комплекс [[Дружба]]''' е най големият жилищен комплекс в град [[Сливен]].
'''Комплекс [[Дружба]]''' е най големият жилищен комплекс в град [[Сливен]].


В „Дружба“ живеят над 20 000 души. Комплексът е изграден от множество както [[панелно строителство|панелни]] така и [[тухла|тухлени]] жилищни блокове. Първият блок в комплекса е построен през [[1975]] година. Сега там се изграждат съвременни и модерни кооперации. Подменена е изцяло водопреносната мрежа, извършва се газификация, целият комплекс е напълно осветен чрез новото улично осветление, което беше монтирано неотдавна от немска фирма, положени са оптични кабели за цифрова телевизия, интернет и телефония. Всички улици в целия комплекс са напълно преасфалтирани. В комплекса се намират 2 големи европейски марки хипермаркети - "Penny" и "Lidl". До квартала може да се достигне с автобусни линии №201 и №7, също така и с маршрутка №11.
В „Дружба“ живеят над 20 000 души. Комплексът е изграден от множество както [[панелно строителство|панелни]] така и [[тухла|тухлени]] жилищни блокове. Първият блок в комплекса е построен през [[1975]] година. Понастоящем се изграждат съвременни и модерни кооперации. В комплекса се намира хипермаркет "Лидл". Преди съществуваха "Билла" (днешният магазин "Нов дом") и "Пени" (веригата се изтегли от България). До квартала може да се достигне с автобусни линии №201 и №7, също така и с маршрутка №11.
{{българия-мъниче}}
{{българия-мъниче}}
{{Квартали на Сливен}}
{{Квартали на Сливен}}

Версия от 16:05, 10 март 2017

Вижте пояснителната страница за други значения на Дружба.

Дружба
— квартал —
България
42.6787° с. ш. 26.347° и. д.
Дружба
Област Сливен
42.6787° с. ш. 26.347° и. д.
Дружба
Страна България
ОбластОбласт Сливен
ОбщинаОбщина Сливен
Част отСливен

Комплекс Дружба е най големият жилищен комплекс в град Сливен.

В „Дружба“ живеят над 20 000 души. Комплексът е изграден от множество както панелни така и тухлени жилищни блокове. Първият блок в комплекса е построен през 1975 година. Понастоящем се изграждат съвременни и модерни кооперации. В комплекса се намира хипермаркет "Лидл". Преди съществуваха "Билла" (днешният магазин "Нов дом") и "Пени" (веригата се изтегли от България). До квартала може да се достигне с автобусни линии №201 и №7, също така и с маршрутка №11. Шаблон:България-мъниче