Похищение в жълто: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 20: Ред 20:
| Официален сайт =
| Официален сайт =
}}
}}
'''„Похищение в жълто“''' е [[българско кино|български]] [[игрален филм]] ([[приключенски филм|приключенски]], [[семеен филм|семеен]]) от 1981 година на режисьора [[Мариана Евстатиева-Биолчева]], по сценарий на [[Георги Данаилов (писател)|Георги Данаилов]] и [[Павел Вежинов]]. Оператор е [[Атанас Тасев]]. Създаден е по новелата „Произшествие на тихата улица“ от [[Павел Вежинов]]. Музиката във филма е композирана от [[Александър Бръзицов]].
'''„Похищение в жълто“''' е [[българско кино|български]] [[игрален филм]] ([[приключенски филм|приключенски]], [[семеен филм|семеен]]) от 1980 година на режисьора [[Мариана Евстатиева-Биолчева]], по сценарий на [[Георги Данаилов (писател)|Георги Данаилов]] и [[Павел Вежинов]]. Оператор е [[Атанас Тасев]]. Създаден е по новелата „Произшествие на тихата улица“ от [[Павел Вежинов]]. Музиката във филма е композирана от [[Александър Бръзицов]].


== Сюжет ==
== Сюжет ==
Ред 52: Ред 52:


== Награди ==
== Награди ==
* Втора награда "Сребърен Лачено" на МКВ в (Авелино, Италия, 1983).
* Втора награда С„ребърен Лачено“ на МКВ в ([[Авелино]], [[Италия]], 1983).
== Външни препратки ==
== Външни препратки ==

Версия от 22:27, 9 май 2017

Похищение в жълто
РежисьориМариана Евстатиева
СценаристиГеорги Данаилов
В ролитеИлия Раев
Константин Коцев
Павел Поппандов
Люба Алексиева
Минка Сюлеймезова
Надя Тодорова
Наталия Бардская
Васил Димитров
Иван Янчев
МузикаАлександър Бръзицов
Премиера12 януари 1981 г.
Външни препратки
IMDb

„Похищение в жълто“ е български игрален филм (приключенски, семеен) от 1980 година на режисьора Мариана Евстатиева-Биолчева, по сценарий на Георги Данаилов и Павел Вежинов. Оператор е Атанас Тасев. Създаден е по новелата „Произшествие на тихата улица“ от Павел Вежинов. Музиката във филма е композирана от Александър Бръзицов.

Сюжет

Няколко деца от софийски квартал са в стихията са своите игри. Неочаквано едно от тях - малкият Васко, изчезва. „Следствието“, което децата предприемат, започва като игра, но постепенно завладява цялото им въображение. Те преживяват напрегнати и драматични ситуации, преминават през трудности, докато намерят своето другарче.

Актьорски състав

Роли във филма изпълняват актьорите:

Награди

Външни препратки

Уикицитат
Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за

Шаблон:Българско кино-мъниче