Би Ти Ви Стори

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от BTV Lady)
bTV Story
Лого на Би Ти Ви Стори
Стартиране28 януари 2012 г.[1]
МрежаbTV Media Group
ПритежателCME Enterprises
СлоганЕмоции за споделяне
Картина16:9 (1080i HD; 576i SD)
Езикбългарски
Страна България
Статутчастна
Предишни именаbTV Lady (2012 – 2023)
СедалищеСофия, пл. „България“ 1
Свързани канали
Уебсайтwww.btv.bg/story
Разпространение
Излъчван заБългария
АналоговоRed XN
ЦифровоRed XN
СателитGreen tickY Intelsat 38
Hellas Sat 3
BulgariaSat 1
КабелGreen tickY
IPTVGreen tickY
WebGreen tickY voyo.bg

bTV Story (произнася се Би-Ти-Ви Стори) е български телевизионен канал, насочен към семейната аудитория. Kаналът е част от bTV Media Group, собственост на американския медиен конгломерат CME (Central European Media Enterprises). Стартира излъчване на 28 януари 2012 г. като bTV Lady (Би-Ти-Ви Лейди), с насоченост към дамската аудитория.[2]

Излъчват се предавания като „Шоуто на доктор Оз“, „Шоуто на Нейт Бъркърс“ и „Шоуто на Виктория Сикрет“. Част от програмната схема на канала са риалити и токшоу програми, турски, индийски, южнокорейски и латиноамерикански теленовели, програми за здраве, красота, грижа за дома, семейството и градината, американски сериали и романтични филми. От март 2012 г. се подновява и предаването Часът на мама, което допреди години се е излъчвало по bTV. Каналът излъчва и повторения на някои предавания на bTV – Кухнята на Звездев, Преди обед, Модерно, Глобусът, Духът на здравето, а от септември 2012 г. и на българския сериал Къде е Маги?.

През март 2012 г. телевизията излъчва наградите „Грами“ и Американски музикални награди. От 2013 г. излъчва и конкурсът „Мис Вселена“.

От 7 октомври 2012 г. преминава в излъчване с формат на картината 16:9 SD. От 1 януари 2016 г. bTV Story се излъчва в платената онлайн платформата на bTV Media Group – VOYO, в HD качество, и от 6 юли 2018 г. – по кабелните мрежи в HD качество.

От 1 октомври 2013 г. до 27 май 2014 г. каналът излъчва и ефирно на MUX 2, като програмата му е с 1 час назад.

През ноември 2023 г. е обявено, че bTV Lady предстои да промени името си на bTV Story, а официалният ребранд става реалност на 11 декември същата година.[3]

Логотипи[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]