Александър Иванов (политик)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Александър Иванов
български политик и икономист
Роден
Александър Койчев Иванов
29 август 1982 г. (1982-08-29) (40 г.)

Учил вУниверситет „Проф. д-р Асен Златаров“;
ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“;
Медицински университет – София
Политика
Професияикономист
ПартияГЕРБ
Народен представител в:
XLIV НС   XLVI НС   XLVII НС   XLVIII НС   

Александър Койчев Иванов е български политик и икономист от ГЕРБ. Народен представител от ГЕРБ в XLIV, XLVI, XLVII и XLVIII народно събрание.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Александър Иванов е роден на 29 август 1982 г. в град Бургас, Народна република България. Завършва Националната финансово-стопанска гимназия в София, след което записва специалност „Икономика“ в Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Придобива три магистърски степени – по икономика и счетоводство и контрол във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и здравен мениджмънт в Медицинския университет в София.[1][2][3]

През годините е работил в престижни международни компании и е заемал ръководни позиции. Отговарял е за одита на КПМГ, Ърнъст и Янг, Филип Морис, занимавал се с финансите на биофармацевтичната компания „АстраЗенека“. Бил е и директор на отдел „Вътрешен контрол“ на PvH Corp. – Амстердам, Холандия.[1]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. а б „Предложеният за регионален министър Александър Иванов – бургазлия, със солидно образование и кариера“. // flagman.bg, 21 април 2021. Посетен на 26 ноември 2022. (на български)
  2. Александър Койчев Иванов. // gerb.bg. Посетен на 26 ноември 2022. (на български)
  3. „Александър Иванов: Бюджет 2019 отговаря на състоянието на икономиката“. // tribune.bg, 6 ноември 2018. Посетен на 26 ноември 2022. (на български)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]