Аурора (теленовела)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Аурора
Aurora
ЖанрТеленовела
Създател(и)Марсела Ситерио
РежисураТони Родригес
Ото Родригес
Давид Посада
АктьориСара Малдонадо
Еухенио Силер
Хорхе Луис Пила
Ванеса Посе
Пабло Асар
Айлин Мухика
Начална мелодия„Aurora“ от Eugenio Siller
„Hay una voz“ от Mayre Martinez
„Duermeme en tus brazos“ от Eugenio Siller
Страна САЩ
ЕзикИспански
Епизоди135
Продукция
Изпълнителен продуцентАурелио Валкарсел Карол
Времетраене42 – 45 минути
Разпространение
ТВ каналТелемундо
КартинаHDTV 1080i
ЗвукСтерео
Излъчване1 ноември 2010
20 май 2011
Страница в IMDb

Аурора (на испански: Aurora) е испаноезична теленовела на компанията Телемундо, която е създадена от студиото им в САЩ. Новелата е излъчвана в периода от 1 ноември 2010 до 20 май 2011 от канала Телемундо и както е характерно за повечето им продукции тя се излъчва и с английски субтитри.

История[редактиране | редактиране на кода]

Историята започва в Ню Йорк през 1990 г. с 20-годишната танцьорка на име Аурора Понсе де Леон. Тя посещава училище по изкуства с двете си най-добри приятелки, Наталия Суарес и Ванеса Милър. Една нощ след репетиция всички те решават да отидат на бар, където Аурора среща Лоренсо Лобос, който е инструктор по танци и самотен баща. Двамата се влюбват безпаметно един в друг, но Ванеса която винаги е ревнувала от Аурора, е разгневена от това, защото тя също е влюбена в Лоренсо. Тя се опитва да направи всичко, за да ги раздели, като дори поканва Лоренсо на 20 рожден ден на Аурора, където той вижда че Аурора се целува с Федерико Алварез де Толедо. Лоренсо се ядосва, защото вярва, че е бил предаден и си тръгва, Аурора тича след него, за да му каже, че е любовта на живота ѝ.

Това обаче не се получава и Лоренсо не иска да знае нищо повече за нея. Аурора се връща у дома с разбито сърце и след спор с баща си, Густаво тя припада. Густаво я отвежда в клиниката му за да ѝ направят необходимите тестове. Впоследствие се установява, че тя е бременна и бащата е Лоренсо. Нейният баща отказва да каже на Лоренсо за бременността на дъщеря си и я изпраща далеч от него.

Минават няколко месеца и Аурора се опитва да избяга и да се върнете при Лоренсо, но тя пада и по този начин предизвиква раждането на бебето. Тя ражда момиче и е кръщава с името Бланка. Поради усложненото раждане има опасност за живота на Аурора и на смъртния си одър тя призовава Лоренсо и му казва с последния си дъх, че винаги ще го обича. Густаво баща ѝ решава да е замрази в криогенна капсула.

Аурора се събужда след 20 години и открива, че Лоренсо е женен за една от нейните приятелки – Наталия. Бланка – нейната дъщеря не знае, че Аурора е нейна майка, защото тя е възпитавана от своите баби и дядовци, които и казват, че е нейна сестра. Аурора се съгласява да играе тази роля в живота на дъщеря си и държи истинската си самоличност в тайна. Въпреки това, след като синът на Лоренсо, Мартин започва да се влюбва в Аурора всички тайни започват да излизат наяве малко по малко.

Край на разкриващата сюжета част.

В България[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът започва излъчване в България от 18 декември 2012 г. до 24 юни 2013 г. в ефира на Диема Фемили. Дублажът е на Диема Вижън. Ролите се озвучават от Петя Миладинова, Силвия Русинова, Даниела Сладунова, Георги Георгиев-Гого, Димитър Иванчев и Александър Воронов.

Участват[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]