Биляна Раева

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Биляна Раева
български политик

Родена
12 юли 1973 г. (50 г.)

Учила вАмстердамски университет
Политика
ПартияНДСВ
Биляна Раева в Общомедия
Уикицитат
Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за

Биляна Илиева Раева е български политик, магистър по икономика и евродепутат (2007 – 2009) от НДСВ.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Завършила е международни и икономически отношения в Краков. Стипендиант е в Школата за следдипломна квалификация по международни и европейски въпроси и управление към Амстердамския университет.

През 2000 година стажува в Европейската комисия в Брюксел, Белгия. Шест месеца работи в Генералната дирекция „Информационно общество“. През април на следващата година е назначена за експерт по информация и комуникации в Евроситис – организация на големите европейски градове в Брюксел, Белгия. От 2005 г. е директор на дирекция „Управление на проекти и програми“ в Министерството на държавната администрация и административната реформа.[1]

Биляна Раева е евродепутат от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). Сред приоритетите ѝ основно място заема политиката по опазване на българските малцинствени общности на Балканите и по света, както и опазването на българското културно-историческо наследство в Македония. По инициатива на Биляна Раева в Европейския парламент е представено фототипното издание на Алманах „Македония“ през 2008 г.

Семейство[редактиране | редактиране на кода]

Има дъщеря – Алеф, родена през 2010 г. в Брюксел, Белгия.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]