Военна академия на Република Беларус

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Военна академия на Република Беларус
на беларуски: Ваенная акадэмія Рэспублікі Беларусь
Основан17 май 1995
РекторСергей Бобриков
Преподаватели700
Студентиоколо 2500
МестоположениеМинск, Беларус
Сайтmod.mil.by ((ru))
Карта Местоположение в Минск
Военна академия на Република Беларус в Общомедия

Военната академия на Република Беларус (на беларуски: Ваенная акадэмія Рэспублікі Беларусь) е военно висше училище в град Минск, Беларус.

То е главно учреждение на образователната система за подготовка, преквалификация и последващо обучение на военен персонал.

История[редактиране | редактиране на кода]

Училището е създадено в съответствие с Указ на президента на Република Беларус № 192 от 17 май 1995 година на мястото на 2 училища – Минското висше военно инженерно училище (МВВИУ) и Минското висше военно командно училище (МВВКУ).

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Военная академия Республики Беларусь“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​