Долорес Арсенова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Долорес Арсенова
български политик
Родена: 7 май 1964 г. (53 г.)
Народен представител в:
XXXIX НС   

Долорес Борисова Арсенова е български политик, един от лидерите на Националното движение Симеон Втори.

През 1990 г. завършва педагогика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 1995 – право в Университета за национално и световно стопанство.

На 24 юли 2001 става министър на околната среда и водите в правителството на Симеон Сакскобургготски.

Тя е едно от лицата, привлекли вниманието на данъчните служби и журналистите в репортаж на Нова телевизия „Данъчни връхлетяха богаташите от въздуха“, излъчен на 10 октомври 2010 г.[1]

Няколко месеца по-рано, бТВ в предаването "Тази сутрин" сигнализира, че фирмата на мъжа на Долорес Арсенова продава лекарства за онкоболни на държавата с надценка от 300% спрямо пазарните цени.[2].

През 2012 година служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас налагат санкция на Долорес Арсенова относно семейната вила в Защитена местност "Колокита" край гр. Созопол, за доказано незаконно строителство в защитена територия.[3].

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. "Данъчните връхлетяха богаташите от въздуха", репортаж на Нова телевизия, централна новинарска емисия "Календар", 1 октомври 2010 г.
  2. Предаването "Тази сутрин", репортаж на бТВ, 25 Февруари 2010 г.
  3. Искам да видя ведрина в очите на хората, когато изпълня каузата си, статия на онлайн медията Черноморски фар, 10.10.2012 г.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за