Иберо-мавританска култура

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Районът на иберо-мавританската култура е обозначен в зелено

Иберо-мавританската култура, наричана още Оранска и Уштатска по имената на магребски Оран и археологическия комплекс Уштата, е епиопалеолитска археологическа култура в Магреб, Северна Африка.

Иберо-мавританската култура просъществявала от около 10 120 г. пр.н.е. до 8550 г. пр.н.е. и през последния продължителен влажен сахарски климатичен период е погълната от потомствената ѝ капсийска култура.

     Портал „Археология“         Портал „Археология          Портал „Африка“         Портал „Африка    
Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Иберо-мавританская культура“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.