Ивелина Димитрова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Ивелина Димитрова
телевизионен продуцент; член на СЕМ

Етнос българи
Образование Великотърновски университет

Ивелина Димитрова е българска телевизионна продуцентка, назначена от президента Румен Радев за член на Съвета за електронни медии с мандат 2018 – 2024 година. Тя подава оставка през юни 2021 година и мандатът ѝ е довършен от Соня Момчилова.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Ивелина Димитрова е магистър по право и магистър по социални дейности, политики и здравноосигурителни системи на Великотърновския университет „Св. св. „Кирил и Методий“.

Започва журналистическата си кариера в БНТ през 1996 г. Автор е на концепциите и продуцент на следните предавания на Българската национална телевизия: „Денят отблизо“, „Малки истории“ и „Зелената линейка“, на което е била и водещ.[1]

Носител е на званието „Достоен българин“ в категория медии за провеждане на кампанията на БНТ и Столична община „Училище без бариери“ през 2007 г. и отново през 2014 г. за реализирането на обществения формат „Зелената линейка“. Дългогодишен член на Съюза на българските журналисти.

През 2018 г. президентът Румен Радев назначава Димитрова в Съвета за електронни медии на мястото на Мария Стоянова.[2]

На 28-ми юни 2021 г. Димитрова подава оставка заради напрежението между генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и служебния министър на културата проф. Велислав Минеков.[3]

Източници[редактиране | редактиране на кода]