Иво Иванов (журналист)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Вижте пояснителната страница за други личности с името Иво Иванов.

Иво Иванов
Роден28 март 1974 г. (50 г.)
Националност България
Уебсайтivo.ucoz.com

Иво Иванов е български спортен журналист и писател, широко известен със своите разкази, които публикува в спортните медии.

Завършва Националната спортна академия със специалност „Баскетбол“ и „Журналистика“ в Софийския университет[1]. Живее в щата Канзас, САЩ повече от 25 години. Работи като спортен журналист, както в България, така и в САЩ.

Иванов е сред най-продаваните български автори през 2015 и 2016 г.[2][3] Пише за обикновените хора, попаднали в необикновени ситуации и по-рядко за известни личности като например Ланс Армстронг, Лоло Джоунс и Леброн Джеймс[4].

В Канзас Сити работи като директор по маркетинг в сферата на уеб дизайна, продукция от „А до Я“ на видео материали, графичен дизайн, фотография и социални медии. В града, където живее, тренира 2 гимназиални футболни отбора – момчетата през есента и момичетата през пролетта. Член е на местния Ротари клуб. Всяка събота води едночасов сегмент в популярно местно радиопредаване. Всяка сряда вечер прави подкаст с група приятели. Играе активно баскетбол и футбол. От 1999 година насам е също капитан на отбор, който се състезава веднъж в седмицата срещу други отбори в пъб викторина (игра по обща и популярна култура)[4].

Библиография[редактиране | редактиране на кода]

  • „Отвъд играта“ (2008) – преиздадена през 2016 г. от изд. „Вакон
  • Кривата на щастието: за спорта, Вселената и всичко останало“ (изд. „Вакон“. 2015)
  • „Хроника на болката“ (2022) – от изд. „Вакон

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]