Индия – любовна история

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Индия - любовна история)
Направо към: навигация, търсене
Индия – любовна история
Caminho das Índias
Жанр Теленовела
Режисура Маркус Шехтман
Актьори Жулиана Паес
Марсио Гарсия
Родриго Ломбарди
Вера Фишер
Стенио Гарсия
Начална мелодия Beedi Jalaile
Крайна мелодия Beedi Jalaile
Страна Флаг на Бразилия Бразилия
Език Португалски
Епизоди 203 (в оригинал)
160 (интернационал, вкл. и в България) (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене между 50 и 80 минути
Разпространение
Излъчване 19 януари 2009 г. - 19 септември 2009 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
IMDb

„Индия – любовна история“ (на португалски: Caminho das Índias) е бразилска теленовела, създадена от Глория Перес.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Ориента и Запада, любов и страст, здрав разум и лудост! Една история, която показва по неповторим начин цветовете на Бразилия и Индия, както и начина за възприемане на света на тези две толкова различни страни. В центъра на историята е забранената любов между двама индийци с различен произход.

Мая е умна, жизнерадостна, работи в централния офис по телемаркетинг в Раджастан и принадлежи на едно традиционно семейство да търговци. Багван е учил в САЩ, работи за една американска компания, но никога не е успял да забрави униженията, които е преживял в детството си, за това че е недосегаем - част от каста, за която важи свещения текст „Прах в краката на Бог Брахма" и която разглежда нечистите и ги осъжда да не докосва дори със сянката си някой от членовете на кастата. Тази система е била отхвърлена от закона, но не и от посветените. Мая е на възраст за женен и нейните родители, Ману и Кочи, усилено ѝ търсят подходящ съпруг. Като истинска индийка, тя винаги е вярвала, че никой не може да избере подходящ мъж за нея по-добре от родителите й. Докато не се запознава с Багван. Водена от пленителните чувства, Мая е решена да наложи волята си на семейството и не разбира защо младежа се показва толкова сдържан. Но когато истината за произхода на младежите излиза наяве, те се сблъскват с оправдани страхове и това разкритие предизвиква истинско цунами в дома й. Сред обещания, рискове, срещи и откази, двамата заедно планират бъдещето, но съдбата им е подготвила изненади. Мая е сгодена за Радж, синът на Опаш Ананда, най-големият търговец на сарита в Раджастан, който също като Мая има неприета връзка с бразилка на име Дуда. Скоро Мая разбира, че е бременна и се жени за Радж, за да може тя и бебето ѝ да не бъдат убити в кладенеца. Дуда обаче също е бременна, но не казва на Радж.

В Бразилия братята Кадоре имат съвсем различни проблеми. Раул живее с баща си, съпругата си Силвия и дъщеря си Жулия. Съпругата му води в дома си своята приятелка Ивон, която уж е мила и добра, но вътре в себе си е едно психически неуравновесено същество. Много скоро тя измисля план срещу семейството като използва наивния Раул. Рамиро живее със съпругата си Мелиса, дъщеря си Инес и сина си Тарсо. Той е амбициозен бизнесмен, обсебен от собствения си успех, който обвинява Тарсо, за когото предвижда блестящо бъдеще в бизнеса, за неговия непокорен характер. Рамиро не може да си представи ефекта от това притискане, понеже Тарсо става шизофреник. И изглежда единствените загрижени за него са дядо му, Инес и неговата любима - Тоня.[1]

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България е излъчван два пъти по БНТ 1.

Озвучаващи артисти Елена Русалиева
Радосвета Василева
Лиза Шопова (вкл. еп.137)
Лидия Вълкова (от еп.138)
Стефан Сърчаджиев-Съра (вкл. еп.137)
Любомир Младенов(от еп. 138)
Димитър Иванчев (вкл. еп.137)
Стефан Стефанов (от еп. 138)
Даниел Цочев
Преводачи Румяна Джамбазова
Илка Филипова-Бечева
Редактори Цонка Павлова
Елисавета Каменова
Тонрежисьори Елена Симеонова
Адриана Червенкова
Кети Фотева
Елеонора Карагьозова
Режисьор на дублажа Димитър Караджов

Поредното излъчване на сериала стартира от 22 ноември 2014г. по Диема Фемили с разписание всеки уикенд от 16:00 часа по два епизода. Дублажът е записан наново.

Озвучаващи артисти Христина Ибришимова
Лиза Шопова
Даниела Йорданова
Симеон Владов
Стефан Сърчаджиев-Съра
Димитър Иванчев
Преводач Илка Филипова-Бечева
Румяна Джамбазова
Тонрежисьор Стефан Дучев

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Индия – любовна история. // telenovella-bg.com.