Инса Груп

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Инса Груп
Основана 2001
Седалище Раковски
Продукти петролни продукти
Уебсайт www.insa.bg
Map of Rakovski.png
42.291° с. ш. 24.9511° и. д.
Местонахождение
Инса Груп в Общомедия

„Инса“ е група български компании в производството и търговията на петролни продукти. Компаниите са собственост на бизнесмена Георги Самуилов и жена му Иванка Самуилова.

История[редактиране | редактиране на кода]

Дейността на собствениците на Инса Груп с търговия на петролни продукти започва през 1993 г. с основаване на фирма „Самс интернешънъл“ в град Раковски. През 1997 г. като съдружник във фирмата влиза компанията „Арес холдинг“ от структурата на Мултигруп, която се занимава с бизнес с горива и е създадена от Димитър Иванов.[1]

Формирането на Инса Груп започва през 1999 г. когато Самуилов учредява „Инса трейдинг". През 2001 г. Самуилов основава останалите компании от групата, сред които „Инса Ойл“.

През 2003 г. е пусната в експлоатация рафинерията на „Инса Ойл” в село Белозем. През февруари 2010 г. „Инса Ойл” пуснака в експлоатация и нова инсталация за собствено производство на горива.

Производството на компаниите от групата е сертифицирано по ISO 9001. В компаниите на групата работят около 450 души.

Структура[редактиране | редактиране на кода]

Групата включва следните компании.[2]

Инса Ойл[редактиране | редактиране на кода]

Фирма „Инса Ойл“ е с предмет на дейност производство и търговия с петролни продукти. Индустриална база на площ от над 300 декара. Фирмата разполага със собствена рафинерия и инсталация за собствено производство на горива типа сяроочистка. Инсталацията използва метода на десулфуриране на средно дестилатни фракции чрез водород с което се постигат максимално пречистени от сяра горива – дизел и промишлен газьол.

Инса ЕООД[редактиране | редактиране на кода]

Фирма „Инса“ ЕООД е компания от химическата индустрия, произвеждаща смазочни масла за различни направления от промишлеността, автомобилния транспорт, корабни масла и технологични течности, енергетични и хидродинамични масла, консервационни продукти. Производствените мощности на компанията са разположени на 30 декара площ.

Инса Газ[редактиране | редактиране на кода]

Основната дейност на “Инса Газ” е доставка, съхранение и разпределение на втечнени нефтени газове – основно пропан-бутан. Компанията притежава складова база с капацитет 3000 кубически метра. Базата е оборудвана с производствена инсталация за обогатяване на газовете с цел повишаване на показателите им и терминал за съхранение и разпределение на гориво, оборудван с жп изливно и автоналивно устройство.

Инса Порт[редактиране | редактиране на кода]

Фирмата „Инса Порт“ управлява петролна складова база в Русе. За извършване на своите дейности компанията използва собствен резервоарен парк с обща вместимост 7000 кубически метра и модерни терминали за извършване на товаро-разтоварни дейности с автомобилни, железопътни и водни транспортни средства.

Св. Елисавета[редактиране | редактиране на кода]

Медицински център „Св. Елисавета“ е лечебно заведение за специализирана медицинска помощ, разположен в гр. Раковски и с филиали в село Белозем и град Брезово. Медицинският център разполага с операционен блок с операционна зала, пред операционна, реанимационна и стаи за пролежаване на оперираните пациенти. В центъра се извършват хирургични операции в областта на малката и средната хирургия.[3]

Източници[редактиране | редактиране на кода]