Интер експо и конгресен център

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Inter Expo Center
Интер експо и конгресен център
София 10.October 2012 - panoramio (6).jpg
Местоположение в Столична община
Вид изложбен и конгресен център
Местоположение Flag of Bulgaria.svg София, България
Площ 42 000 m²
Сайт iec.bg
Inter Expo Center в Общомедия

Интер експо и конгресен център (Inter Expo Center, IEC) е изложбен и конгресен център в югоизточната част на град София. Центърът е собственост на агенция „Булгарреклама“.

Описание[редактиране | редактиране на кода]

Общата му изложбена площ е 42 000 , разпределени в 6 зали и открити изложбени площи. Центърът разполага със 7 конгресни зали и 700 паркоместа. Разположен е в края на булевард „Цариградско шосе“, в близост до Метростанция Цариградско шосе, на 3 km от летище София.

В Центъра целогодишно се провеждат изложения и други прояви, много от които вече са традиционни за България – ХоРеМа, Българска строителна седмица, Опто Салон, Експоенергетика, Булконтрола, Булдентал, Транспорт и логистика, Месомания, Светът на млякото, Салон на виното, Булпек, Интерфуд и интердринк, и други.

Местоположение[редактиране | редактиране на кода]

Интер експо и конгресен център се намира в близост до Метростанция Цариградско шосе и търговските центрове София Аутлет Център, Дъ Мол, Метро Кеш & Кери, Техномаркет и Бизнес център Капитал Форт и обслужва също така новопостроения жилищен Цариградски комплекс.