Моята карма

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Моята карма
उतरन
Uttaran
ЖанрДрама, Романтика, Екшън, Сапунена опера
Създател(и)Митали
Шипра Арора
СценарийАяй
Асем Арора
Кумар Абхишек
РежисураКетан Дубей
АктьориТина Дута
Рашми Десаи
Страна Индия
ЕзикХинди
Сезони1
Епизоди1549 (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителен продуцентFilm Farm India
Времетраене20 минути
Разпространение
ТВ КаналColors TV
Излъчване1 декември 2008 г. – 16 януари 2015 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Моята карма“ (на хинди: उतरन Uttaran) е индийски сериен филм, излъчван от 1 декември 2008 г. до 16 януари 2015 г. по Colors TV в Индия.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Сезон 1[редактиране | редактиране на кода]

Действието се развива в Мумбай, Ичха е дъщеря на бедната вдовица Дамини, която започва работа в имението на Такур като прислужница. Дъщерята на Джоги - Тапася, се сприятелява с Ичха и двете имат връзка като сестри. Сумитра повлиява на Тапася да погледне на Ичха по различен начин. Тапася изпитва ревност, когато Дивия и Джоги се грижат за Ичха като за свое дете, без да знае, че Джоги е отговорен за смъртта на бащата на Ичха - Раджендра.

10 години по-късно[редактиране | редактиране на кода]

Тапася е богата разглезена девойка. Ичха иска да отвори училище, в което да дава безплатно образование на деца от бедния етнос. Тя и Вир се влюбват. Семействата им се съгласяват с връзката им и те са на път да се оженят. Несигурна, виждайки как Вир обсипва Ичха с много скъпи подаръци, Тапася разиграва драма със самоубийство и моли Ичха да ѝ позволи да се омъжи за Вир. Ичха се съгласява и Вир се жени за Тапася. Брат му Ванш, наркоман, се влюбва в Ичха, гледайки грижовната ѝ природа.

Вир, който не знае за връзката с Ванш, се опитва да се разведе с Тапася и да се ожени за Ичха. Тапася манипулира Гунванти, която сключва брак между Ванш и Ичха. Вир се съкрушава. Тапася заблуждава Ванш, като непряко го обвинява за мъките на Ичха. В резултат на това се самоубива. Гунванти обвинява Ичха. Вир научава и разкрива как Тапася се е опитвала да убие Ичха и е накарала Ванш да се самоубие. Шокиран, Джоги се отказва от нея. Ичха отива във Вриндаван. Там пристига Вир, за да се събере с нея.

Те изразяват любовта си и се женят във Вриндаван; родителите ги приемат. Тапася среща Рагувендра Ратор, който се влюбва в нея, но го предава в игра на покер. Той я изоставя заради невярността ѝ. Бременна с неговото дете, тя се връща при семейството на Вир и ражда Мукта, която непреднамерено изоставя. Вир и Ичха я отглеждат, без да знаят, че тя е дете на Тапася. Ичха ражда момче, но Сумитра и Пушкар го отвличат.

Те подкупват акушерката, за да каже на Ичха, че момчето се е родило мъртво. Рагувендра се сблъсква с Пушкар и взема бебето от него. Двамата с Тапася осиновяват детето, наречено Юврадж. Отново бременна, Ичха спасява Вир от жестокия Авинаш, който го напада. Вир губи паметта си. Ичха убива Авинаш и е затворена за 18 години. Ичха ражда момиче в затвора и казва на Дамини да отгледа бебето, наречено Митхи.

18 години по-късно[редактиране | редактиране на кода]

Митхи и Мюкта са най-добри приятелки, също като майките си. Ичха се връща. Високомерен и егоистичен, Юврадж я мрази. Митхи също я приема за мъртва. Канха, когото Дамини е отгледала, е успешен директор, щастливо женен за Сурбхи. Митхи и Юврадж са отгледани от Гунванти и Дамини, а Гунванти го настройва срещу Ичха. Сумитра разкрива на Митхи, че Ичха е жива, но лъже, че е съсипала живота на Тапася още в детските ѝ години.

Митхи не вярва, но когато научава, че Ичха е била в затвора за убийство, започва да се отнася лошо с нея. Канха също разкрива, че Ичха е била в затвора за убийство, но не споменава, че е убила Авинаш, за да спаси Вир. Митхи се сбива с Ичха и я отхвърля. Дамини и Канха се опитват да я убедят да прости на Ичха. Митхи не им вярва. Опитът на Дамини да ги сплоти се проваля, тъй като Митхи мрази Ичха още повече. Сумитра манипулира Мукта, която се сближава с Юврадж.

Опитва се да изнасили Мукта, но Ичха я спасява. Мукта разбира, че не е възприела правилно нея и Митхи. Юврадж е арестуван и открива, че Ичха е негова майка. Омразата му към нея се засилва още повече, когато тя свидетелства срещу него в съда и той е затворен за 5 години. Вир, който все още няма спомени, живее с Гунванти и Алма. Превъзпитана, след като от години живее в САЩ, Тапася възстановява паметта му. Вишну окуражава Митхи, която най-накрая приема Ичха.

Вир и Ичха се съюзяват. Митхи се омъжва за Вишну по нареждане на Ичха. Тайно е синът на Авинаш, Акаш, който иска да отмъсти. Мутка открива истината за него и се опитва да открие истинския Вишну, скромен работник в неправителствена организация, за да разобличи Акаш. Той нарежда на главорезите си да отвлекат и убият Мкута, но Рагувендра я спасява. На сватбата на Акаш и Митхи Мокта се опитва да го разобличи, но никой освен Сумитра не ѝ вярва.

Междувременно Ичха и Тапася рискуват живота си, за да спасят Мукта от чичото на Вир Тедж, който застрелва Тапася, защото Ичха е блъсната от камион и преди да умре, дарява сърцето си на Тапася. Сега Тапася се грижи за Митхи също като Мюкта. По-късно Рагувендра се сдобива с доказателства, за да разобличи Акаш. Сурбхи се оказва братовчедка на Акаш по майка. Майка му, Екадаси, му нарежда да убие Митхи, но той се влюбва в нея. Митхи напуска къщата. Тапася изхвърля бременната Сурбхи.

Сурбхи се разкайва за действията си и умира, след като предава Аджитеш. Канха ѝ прощава и обещава да отгледа Аджитес. Тъй като Вишну и Мукта се обичат, те се женят и скоро им се ражда син, Манав. Митхи и Акаш се събират. Тя е приета от семейството му. След като се подлага на пластична операция, Юврадж се завръща като шеф на Мукта, за да си отмъсти. Той я отвлича. Докато я спасява, бременната Митхи прави спонтанен аборт и се отрича от Юврадж, преди Акадаши да я изгони. Тя заминава за Шринагар.

Попаднала в терористична атака на Асгар, Митхи се подхлъзва в река и е пренесена от течението през границата до Гилгит. Аашфак я спасява; той се влюбва в нея и ѝ помага да се върне в Индия. Той се сбогува с нея със сълзи на очи. Акаш и Митхи се събират. Тя осиновява Рани, тъй като Надийн е в затвора, защото е спасила Акаш от и убила стария му враг. Митхи и Акаш се осиновяват и Тамана, която Рани ненавижда. Сумитра се променя.

В крайна сметка Сумитра и Дамини убеждават Мукта и Митхи да се сдобрят и в крайна сметка отразяват вечното приятелство на Ичха и Тапася.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

 • Рашми Десаи – Тапася Рагхувендра Пратап Ратхор
 • Тина Дута – Ичха Виир Сингх Бундела/Митхи
 • Нандиш Сандху/Викас Бхалла – Виир Сингх Умед Сингх Бундела
 • Гаурав Чопра – Рагхувендра Пратап Ратхор
 • Аюб Кхан – Джоги Тхакур
 • Прагати Мегра – Дивя Джоги Тхакур
 • Пратима Казми – Сумитра Деви
 • Вайшали Тхакар – Дамини Раджендра Бхарти
 • Акхил Мишра – Умед Сингх Балдеф Сингх Бундела
 • Беена Банерджее – Гунванти Умед Сингх Бундела
 • Арун Сингх Шарма – Пушкар
 • Аканша Авастхи – Рохини
 • Сриджита Де – Мукта
 • Чайтаня Чаудхари – Канха
 • Пранета Саху – Сурби
 • Гаурав Баджадж – Аман
 • Мрунал Джайн – Акаш
 • Arti Singh – Kajri
 • Varun Turki – Sankrant Avinash Chaterjee
 • Vividha Kirti – Ambika Rathore

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът започва на 9 юни 2014 г. по Нова телевизия и завършва на 9 август 2017 г. Повторенията са по Диема Фемили. Дублажът е от Доли Медия Студио. Ролите се озвучават от Венета Зюмбюлева, Таня Димитрова, Татяна Захова, Росен Плосков и Илиян Пенев.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]