Немска награда за книги

от Уикипедия, свободната енциклопедия

„Немската награда за книги“ (на немски: Deutscher Bücherpreis) е литературно отличие без парична премия, което се присъжда от 2002 до 2004 г. по време на Лайпцигския панаир на книгата от Борсовия съюз на немските книгоиздатели.

От 2005 г. като следовник ще се раздава Наградата на Лайпцигския панаир на книгата в три категории „за особено значими новоизлезли творби“.

През 2004 г. Борсовият съюз взема решение да раздава от 2005 г. литературна награда по време на Франкфуртския панаир на книгата. Новоназованата Немска награда за книга ще удостоявя занапред „най-добрия немскоезичен роман на годината“.

Носители на наградата (подбор)[редактиране | редактиране на кода]

2002:
2003:
2004:

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Deutscher Bücherpreis в Уикипедия на немски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​