Нов световен ред (кеч)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Нов световен ред
Статистика
ЧленовеХълк Хоган
Кевин Неш
Скот Хол
ИменаnWo Холивуд
nWo Уолфпак
nWo Елит
nWo 2000
Бивши членовеТед Дибиаси
Гиганта/Грамадата
nWo Стинг
Сикс/Екс Пак
Винсънт
Мис Елизабет
Ерик Бишоф
Бъф Багуел
Скот Нортън
Ренди Савидж
Дисайпъл
Конан
Кърт Хениг
Рик Руд
Дъсти Роудс
Брайън Адамс
Скот Стайнър
Стиви Рей
Букър Ти
Стинг
Шон Майкълс
Лекс Лугър
Брет Харт
Джеф Джарет
Дебют7 юли 1996 г.
Активност1996 – 2000, 2002 – сега (събирания)
КомпанииWCW
WWF/E

Новият световен ред (обикновено съкратено като NWO и в логото, стилизирано като nWo) са кеч група, която първоначално се състои от Холивуд Хълк Хоган, Скот Хол и Кевин Неш.

Групата е съставена в WCW с образа на група неподчиняващи се кечисти, които се стремят да „превземат“ и контролират WCW по начина на улична банда. По-късно групата се появява в Световната федерация по кеч (WWF), след закупуването на WCW от WWF. Историята с nWo се превръща в една от най-влиятелните сили в успеха на WCW от средата до края на 90-те години на миналия век и е инструмент за превръщане на професионалния кеч в Северна Америка в по-зрял, ориентиран към възрастните продукт и става основната движеща сила зад успеха на WCW над WWF във Войните в понеделник вечер (Monday Night Wars).

Сюжета обикновено се смята за един от най-успешните в историята на съвременния кеч, провокирайки няколко имитации и пародии, включително групи като bWo, lWo и jWo. Групата доминира WCW програмите в края на 1990-те и продължава своето господство до разпадането на WCW през 2001 г.

История[редактиране | редактиране на кода]

На 6 юни 1996 г. на WCW pay-per-view-то Bash at the Beach (1996), Хълк Хоган неочаквано се присъединява към Външните нашественици – Кевин Неш и Скот Хол. Той пребива стария си приятел на ринга Ренди Савидж, а Хол отброява три удара. Хоган, Неш и Хол триумфално вдигат ръцете си. Чашки и други отпадъци започват да летят към ринга и междувременно Джийн Окерлънд ще интервюира Хоган.

Джийн Окерлънд: Хълк Хоган, моля те! Позволете ми. Какво мисли за това света?

Хълк Хоган: Мийн Джийн! Първото нещо, което трябва да направите, е да кажете на тези хора да млъкнат, ако искате да чуете нещо от мен!
Окерлънд: След толкова години с вас, аз се чувствам зле, защото се сприятелихте с тези хора. Всички хора по света мразят тези двамата и сега Хълк Хоган се е присъединил към тях. Трябва да се шегувате.
Хоган: Първото нещо, което трябва да осъзнаеш братко е, че бъдещето на кеча сега е на ринга. Можете да ни наречете Новия световен ред на кеча, братко.

Хоган продължава, напомняйки на всички за „голямата федерация на север“, откъдето идват Хол и Неш, и че той също е бил там и свързва името на това дружество с неговото име, докато не се премести в WCW през 1994 година.

Хоган: Към мен се обърна милиардера Тед Търнър, който ми обеща филми, милиони долари, мачове от световна класа. Но аз съм уморен от това, което прави Ерик Бишоф и цялата WCW, братко!

След това той обявява, че Хол и Неш са хората, които той наистина иска да види като свои приятели, и че заедно тримата са напът да превземат WCW и да унищожат всичко по пътя си. В този момент Окерлънд иска от Хоган да погледне боклука, разпръснат около ринга, и насочи вниманието му към факта, че това е бъдещето на Хълк, ако той продължи да работи с „Аутсайдерите“.

Хоган: Мисля, че целият този боклук е подобен на феновете, които дойдоха на шоуто. Две години! В продължение на две години правих всичко за благотворителност, заради децата, а сега получих такъв прием? Ако не беше Хълк Хоган, нямаше да сте тук! Ако не беше Хълк Хоган, Ерик Бишоф щеше да продава месо от камион в Минеаполис. Ако не беше Хълк Хоган, всички тези кечисти сега нямаше да са тук. Вече бях кечист, когато завършваха училище. Но сега всичко ще бъде различно.

Хоган, Хол и Неш се опитват да нападнат Окерлънд, но той заплашва, че ще ги съди, ако го направят. Шоуто завършва с кадри с тримата кечисти, които се присмиват на феновете, докато ги замерват с боклуци.

Два дни по-късно, на Hog Wild (1996), Тед Дибиаси дебютира в WCW, обявявайки се за спонсор на nWo, и получава прякора „Трилионера Тед“ („Милионера Тед“ се нарича собственика на WCW, Тед Търнър).[1] На 2 септември 1996 г. в Nitro, Новият световен ред включва към своите редици първи кечист от WCW, Гиганта, който губи титлата си от Хоган преди няколко седмици.

С наближаването на годишния Fall Brawl (1996), WCW се подготвя за нова битка срещу nWo. На 9 септември, в Nitro, nWo лъже фенове и кечисти, казвайки, че Стинг се присъединява към тях, чрез имитация от страна на Джеф Фармър, който е дегизиран като Стинг.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Ted DiBiase: The Million Dollar Man, p.200, Ted DiBiase with Tom Caiazzo, Pocket Books, New York, NY, 2008, ISBN 978-1-4165-5890-3