Осем прости правила

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Осем прости правила
8 Simple Rules
ЖанрСитком
Създател(и)Трейси Гамбъл
РежисураТом Шадиак
АктьориДжон Ритър (2002-2003)
Кейти Сегал
Кейли Куоко
Ейми Дейвидсън
Мартин Спенджърс
Джеймс Гарнър
Дейвид Спейд
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони3
Епизоди76 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраенеоколо 22 минути
Разпространение
ТВ каналABC
Излъчване17 септември 2002 г. – 15 април 2005 г.
Външни препратки
Страница в IMDb

„Осем прости правила“ (на английски: 8 Simple Rules) е американски ситком, носител на награда Еми през 2004 г. и награда за младите артисти през същата година.

Персонажи[редактиране | редактиране на кода]

Главни[редактиране | редактиране на кода]

  • Пол Хенеси – Бащата, който има за задача да възпита трите си деца. Той работи като спортен журналист. Пол умира, което носи голяма тъга на цялото семейство.
  • Кейт Хенеси – Съпругата на Пол, която работи в местна болница, а после и в училището на децата си. Пее в църковния хор и винаги иска да изпълнява соло, но една съседка постоянно и отнема това право. Кейт не е строга майка, понеже винаги е много уморена, заради тежката си работа.
  • Бриджит Хенеси – Първородната дъщеря на семейство Хенеси. Има си гадже, което баща ѝ мрази. Не учи и винаги иска да и помагат при ученето. Когато отиде някъде, винаги е център на внимание. Бриджит обича да си прави прически, да се гримира и да пазарува (дрехи, гримове, обувки) в близкия търговски център. Тя е най-известната в училище и участва в много организирани мероприятия.
  • Кери Хенеси – Кери е по-умната дъщеря. Тя обича животните и природата. Двете с Бриджит винаги си помагат в трудни ситуации, но и много често се карат. Кери има възможност да замине за Европа, но прави седяща стачка против дисекциите на жаби. Бриджит знае, че ако директорът узнае, че Кери е организирала стачката тя няма да може да замине за Европа. Бриджит поема вината, след което е отстранена, но отново се връща на училище.
  • Рори Хенеси – Единственият син, който много се различава от останалите деца. Обича маймуни и си отбива времето като „порти“ сестрите си. Постоянно прави пакости и се държи странно.
  • Джим Игън – Бащата на Кейт Хенеси. След като се развеща с жена си той отива да живее при дъщеря си в сутерен на къщата заедно със Сиджей. Той често разказва за войната в Корея и как е возил Тед Уилямс.
  • Кайл – Бивше гадже на Бриджит. Той е едно от най-пуполярните момчета в училище. След като с Бриджит се разделят той става гадже с Кери.
  • Си Джей Барнс – Племенникът на Пол Хенеси. След смъртта на Пол, той се мести в къщата на Кейт и след като караваната в която живееше изгаря той запчва да живее в сутерена. Си Джей е известен с това, че така и не може да си намери гадже.

Други[редактиране | редактиране на кода]

  • Ед Гиб – Директорът на гимназия Либълти, където учат Бриджет, Кери и Рори и където работи Кейт. Той си влюбва в Кейт, но тя все още не е готова за връзка. След това има авантюра с Шерил, но тя му изневерява със Си Джей.
  • Шерил (Памела Андерсън) – Бивша приятелка на Ед, който я води в училището да взима уроци, за да си изкара изпитите. Тя обаче му изневерява със Си Джей. По-късно отново се връща в града и е номинирана за Кралица на пролетния бал от Рори. След като печели, тя отново си тръгва.

„Осем прости правила“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България първото излъчване на целия сериал е по Канал 1 през 2006 г., дублиран на български. В дублажа участват Йорданка Илова, Ася Братанова и Илиян Пенев.

Повторенията започват по Fox Life в края на 2007 г. Дублажът е на студио Доли. Ролите се озвучават от артистите Ася Рачева, Йорданка Илова, Ася Братанова, Мариан Бачев и Радослав Рачев.

На 5 април 2008 г. започва излъчване по Нова телевизия с дублажа на студио Доли.

През декември 2009 г. започва излъчване и по TV7 с дублажа на студио Доли.

На 3 август 2012 г. започва излъчване и по Диема с дублажа на студио Доли, всеки делник от 18:30 с повторение от вторник до петък от 12 и в събота от 13:00.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]