Пансион за кучета (филм)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Пансион за кучета
РежисьориСтефан Командарев
ПродуцентиХристофор Божилов
СценаристиЮрий Дачев
В ролитеИлка Зафирова
Николай Бинев
Петър Антонов
Валентин Танев
МузикаСтефан Вълдобрев
ОператорВладимир Михайлов
РазпространителAdy Films
Премиера10 октомври 2000
Времетраене84 минути
Страна България
Езикбългарски
Цветностцветен
Бюджет170 000 евро
Външни препратки
IMDb

„Пансион за кучета“ е български игрален филм (драма) от 1999 година на режисьора Стефан Командарев, по сценарий на Юрий Дачев. Оператор е Владимир Михайлов. Музиката за филма е написана от Стефан Вълдобрев, който получава Награда за филмов дебют за музика на Националния филмов фестивал „Златна роза“ във Варна (2000 г.). Продуцент е Христофор Божилов, който получава Наградата на Бояна Филм за най-добър продуцент на XXIV Националeн филмов фестивал „Златна роза“ Варна (2000 г.). През 2001 г. филмът е в селекцията на кинофестивала Берлинале.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Божана, бивша треторазредна певица, обитава запусната вила на брега на морето, превърната в пансион за безпризорни кучета. Филип, лекар в миналото, се грижи за вилата и нейната „господарка“, която обича. Една вечер при тях попада съвсем случайно Виктор, който е дошъл с група приятели да наблюдава слънчевото затъмнение. Божана се влюбва в него, но любовта им е невъзможна.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

Награди[редактиране | редактиране на кода]

  • Награда за филмов дебют, (Варна, 2000).
  • Наградата на Стефан Вълдобрев за музиката към филма на 24 ФБФ „Златна роза“, (Варна, 2000).
  • Наградата на Борда на директорите на Бояна филм ЕАД за продуцентство на Христофор Божилов на 24 ФБФ „Златна роза“, (Варна, 2000).
  • Специална награда и Диплом на Община Попово за операторски дебют на оператора Владимир Михайлов на Втория национален фестивал за операторско майсторство в памет на Димо Коларов, (Попово, 2000).

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]