Роботбой

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Роботбой
Robotboy
Жанр Комедия
Научна фантастика
Екшън
Приключение
Формат Анимация
Създател(и) Жан Ван Рийселберг
Актьори Лорънс Бувард
Лорейн Пилкингтън
Рупърт Дегас
Луис Маклауд
Того Игауа
Ейжи Кусухара
Страна Флаг на САЩ САЩ
Език Английски
Френски
Сезони 4
Епизоди 52 (104 сегменти) (списък с епизоди)
Продукция
Продуцент(и) Кристиян Давин
Клемент Клаве
Даниел Ленард
Фин Арнесен
Жереми Фане
Времетраене От 24 до 27 минути
Разпространение
ТВ Канал Cartoon Network
France 3
Излъчване 1 ноември 2005 г. – 27 септември 2008 г.
Външни препратки
Страница в IMDb

„Роботбой“ (на английски: Robotboy) е анимационен сериал. Излъчването му е от 28 декември 2005 г. и свършва на 27 септември 2008 г. Има общо 4 сезона с 104 сегмента.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Роботбой - Роботбой е боен супер-робот с три различни режима: деактивиран, активиран и суперактивиран. Освен че е изключително силен и почти неразрушим, Роботбой има вграден емоционален чип, който го кара да мисли и чувства като всяко истинско момче.
  • Томи - 10-годишният Томи Търнбул е умен, чувствителен и симпатичен. Той е най-добрият приятел и ментор на Роботбой. Опитва се да представи на Роботбой света такъв, какъвто се вижда през погледа на едно обикновено хлапе.
  • Гас - Гас, познат още като Джи-мен, е егоист с наднормено тегло и слаба воля. Обича да си прави шеги с хората, но най-често те се стоварват върху самия него. Въпреки всичко това, той е най-добрият приятел на Томи.
  • Лола - 10-годишната Лола е уверена, образована и интелигентна дъщеря на заможен африкански дипломат. Тя тайно е влюбена в Томи и ще бъде съкрушена ако той някога разбере за това.
  • Доктор Камикадзи - Доктор Камикадзи не е лекар, нито пък много успешен злодей, но този странен малък човек е решен да превърне планетата Земя в своя собствена империя - Казиланд. Планът на Камикадзи е да отвлече Роботбой, за да може да го изкопира и да създаде армия от супер роботи, която да му помогне да завладее света.
  • Константин - Последовател номер едно на Доктор Камикадзи е Константин. Този тромав гигант може да изглежда застрашително, но всъщност е доста нежен и чувствителен злодей, който плаче по време на филмови прожекции и харесва сантиментални неща.

„Роботбой“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът, започна излъчване на 1 октомври 2009 г. по Cartoon Network, всеки ден от 08:35 и 16:05, като от 2 ноември вече се излъчва всеки уикенд в същите часове. Дублажът е синхронен и е на студио Доли. Екипът се състои от:

Преводачи Антолина Иванова
Тония Микова
Милена Сотирова
Режисьор на дублажа Даниела Горанова
Тонрежисьори Цветелина Цветкова
Иван Андреев
Ясен Пенчев
Илиан Апостолов
Озвучаващи артисти Лина Шишкова
Йорданка Илова
Боряна Йорданова
Елена Русалиева
Христо Бонин
Петър Бонев
Явор Гигов
Лъчезар Стефанов
Любомир Фърков
Явор Караиванов
Иван Велчев
Стоян Цветков

На 27 декември 2009 г. сериалът, преведен като „Момчето робот“, започва по БНТ 1 всяка неделя в часове като 07:05, 07:10, 07:20 или 07:35. В дублажът участват Христо Бонин, Симеон Владов и Живка Донева.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]