Слава Севрюкова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Слава Севрюкова
българска ясновидка
Родена
Починала
10 април 1991 г. (88 г.)
Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за

Слава Севрюкова е българска езотеристка.ясновидка.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Слава Севрюкова е родена на 18 декември (05 декември стар стил) 1902 година в Нова Загора. От 8 – 9 годишна възраст смята, че има ясновидски способности. В рода ѝ по майчина линия има и други, занимаващи се с народна медицина и претендиращи да са ясновидки. Това са баба ѝ, знахарка и билкарка, както и майката на Слава – Мария която също смятала себе си за лечителка и ясновидка. На 16 години се омъжва за белогвардейския емигрант Степан Севрюков. Украинецът от Харков е тежко ранен в крака. Дълго го лекуват в лазарета на обновените бивши турски казарми, намиращ се на метри от дома на Слава. Младата Слава безвъзмездно се грижи за ранените, включително за бъдещия си съпруг[1][2].

През месец февруари 1962 година тя се запознава с доц. Иво Лозенски. През 1963 година двамата установяват контакт и провеждат психотронни сеанси (изследвания със силата на мисълта). Връзката с доц. Лозенски продължава до кончината ѝ, 30 години по-късно. Записки от психотронните сеанси на двамата са публикувани в множество статии и в монографията „Психотронични изследвания на микросвета“.

Слава Севрюкова придобива широка известност едва в последните години от своя живот, след 1989 година. Тогава за нея се заговоря по медиите и се прави документален филм. Слава Севрюкова напуска земния свят на 10 април 1991 година[3].

Предричания[редактиране | редактиране на кода]

Според Слава Севрюкова едва в началото на 21 век България ще се отърси от тежката си карма, която я преследва близо хилядолетие.

Твърди, че предрича анексирането на български територии пред ограничен кръг хора през 80-те години на XX век. Предсказанието гласи, че ще се направи опит части от Североизточна и Югоизточна България да бъдат откъснати по мирен път в началото на 21-ви век. Според ясновидката опитът в Североизточна България няма да успее, но за онова, което ще се случи в Югоизточна България, казва: „Виждам как без пушка да пукне, по мирен път ще се отцепят към съседната нам югоизточна съседка“. Тя не е дала точен времеви отрязък, когато тези събития ще станат факт, но е била категорична, че това ще се случи когато България е вече пълноправен член на ЕС (няма данни тези предричания да са се появявали в медиите преди България да стане пълноправен член на ЕС). Твърди се, че е казала, че „когато ние влезем в Европа“, тогава ще стане това отцепване, и Европа ще гледа с почуда, и няма да знае как да реагира. Толкова мирно и кротко ще стане. И тогава, казва, сърбите ще ни протегнат първи ръка. [4][5][6][7][8][9].

Литература[редактиране | редактиране на кода]

Сред популярните книги за Слава Севрюкова са тези на пловдивския писател Христо Нанев, роден 10.05.1956 - „Бъдете в този свят, но не от този свят“ (2005), „Прозрения“ (2006), „Зеница към вселената“ (2007).

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]