Направо към съдържанието

Състояние на връзката: Сложно е: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
{{в инкубатора}}
{{в инкубатора}}
{{ТВ продукция
{{ТВ продукция}}''Статус на връзката: Сложно е'' e турска романтична комедия. Тя стартира на [[4 юли]] [[2015]] г. и завършва на [[27 април]] [[2016]] г. по Show TV.
| Име на български = Състояние на връзката: Сложно е
| Име в оригинал = İlişki Durumu: Karışık
| Картинка =
| Обяснение към снимката =
| Жанр = [[Комедия]], [[Любов]]
| Формат на картината = 16:9 (HD)
| Формат на звука = Стерео
| Създател(и) =
| Сценарий = Бану Киреметчи Бозкурт
| Режисура = Бюлент Ишбилен
| Продуцент(и) = Фарук Байхан
| Изпълнителен продуцент = MF Yapım
| Актьори = [[Берк Октай]]<br>Серен Сирендже<br>[[Еда Едже]]<br>ШПамир Пекин
| Страна = {{TUR}}
| Език = [[Турски език|Турски]]
| ТВ Канал = Show TV
| Времетраене = 110 минути (в Турция)<br>45 минути (в България)
| Сезони = 1
| Епизоди = 40 (Турция)<br>105 (България)
| Списък с епизоди = Списък с епизоди на Състояние на връзката: Сложно е
| Излъчване = 4 април 2015 г. – 27 април 2016 г.
| Официален сайт = https://www.showtv.com.tr/dizi/tanitim/iliski-durumu-karisik/1434
| Страница в IMDb = 4875520
| Страница в TV.com =
}}


''Статус на връзката: Сложно е'' e турска романтична комедия. Тя стартира на [[4 юли]] [[2015]] г. и завършва на [[27 април]] [[2016]] г. по Show TV.


== Сюжет ==
== Сюжет ==
Ред 67: Ред 95:
!Начало на сезона
!Начало на сезона
!Край на сезона
!Край на сезона
!Дата и час
|-
|-
|1
|1
|105
|105
|[[25 декември]] [[2023]] г.
|[[25 декември]] [[2023]] г.
|[[2024]] г.
|??
|всеки ден от 21:30 часа
|}
|}

В България сериалът започва на [[25 декември]] [[2023]] г. по [[Би Ти Ви Стори]]. Ролите се озвучават от [[Татяна Захова]], [[Таня Димитрова]], [[Даниела Горанова]], [[Илиян Пенев]], [[Христо Узунов]].
В България сериалът започва на [[25 декември]] [[2023]] г. по [[Би Ти Ви Стори]]. Ролите се озвучават от [[Татяна Захова]], [[Таня Димитрова]], [[Даниела Горанова]], [[Илиян Пенев]] и [[Христо Узунов]].<ref name="Състояние на връзката: Сложно е">[https://www.btv.bg/story/series/sastojanie-na-vrazkata-slozhno-e.html] // [[bTV]]</ref>

== Източници ==
<references />

Версия от 20:16, 30 декември 2023

Състояние на връзката: Сложно е
İlişki Durumu: Karışık
ЖанрКомедия, Любов
СценарийБану Киреметчи Бозкурт
РежисураБюлент Ишбилен
АктьориБерк Октай
Серен Сирендже
Еда Едже
ШПамир Пекин
Страна Турция
ЕзикТурски
Сезони1
Епизоди40 (Турция)
105 (България) (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителен продуцентMF Yapım
Продуцент(и)Фарук Байхан
Времетраене110 минути (в Турция)
45 минути (в България)
Разпространение
ТВ каналShow TV
Картина16:9 (HD)
ЗвукСтерео
Излъчване4 април 2015 г. – 27 април 2016 г.
Външни препратки
Страница в IMDb


Статус на връзката: Сложно е e турска романтична комедия. Тя стартира на 4 юли 2015 г. и завършва на 27 април 2016 г. по Show TV.

Сюжет

Айшегюл (Серен Шириндже) е млада жена, която живее с домашната си котка Минак. Айшегюл иска да стане писателка. Приятелите й я подмамват да отиде на почивка в Гърция, където тя среща известния актьор Джан Текин (Берк Октай) и случайно повръща върху него. Тя прави всичко възможно да се извини, но Джан й е много ядосан. Междувременно нейните приятели Едже и Ефе продават къщата ѝ. Айсегюл се връща и разбира, че е бездомна. Без друга възможност, тя решава да отиде в предишната си къща и да поиска от новия собственик да й позволи да остане там. Става ясно, че новият собственик на къщата е Джан Текин. След поредица от проблеми, Джан най-накрая й позволява да остане, докато намери подслон, но за това тя трябва да върши всички домакински задължения на Джан. Джан е влюбен в красивата си приятелка, модната дизайнерка Елиф (Еда Едже), но Елиф е влюбена в Мурат. Джан, Мурат и Елиф са приятели от детството.

Организира се огромно парти, на което са поканени известни личности като Джан Текин. Айшегюл също отива там, тъй като иска да намери продуцент/режисьор, който да приеме нейния сценарий и да я направи писателка, за да печели пари. Джан се ядосва от появата на Айшегюл там. На партито Елиф признава на Мурат, че го обича, но Мурат не отвръща на чувствата й, а вместо това й казва, че Джан е влюбен в нея. Вбесена, Елиф отива при Джан пред медиите и казва, че го обвинява, че е причината Мурат да я отхвърли. Джан отговаря, че е влюбен в Айшегюл и двамата ще се женят. Това оставя всички, включително и самата Айшегюл, шокирани. В дома им Джан сключва сделка с Айшегюл. Айшегюл трябва да се омъжи за Джан за шест месеца и да върши цялата домакинска работа, а след края на тези месеци те ще се разведат и Айшегюл ще получи къщата си. Айшегюл се съгласява да подпише договора. Друго условие на договора е тази сделка да се пази в тайна.

Майката на Джан Текин Медиха среща Айшегюл и е разочарована от липсата на обноски на Айшегюл и незавършеното й образование. Бащата на Джан е д-р Тахсин Текин, който е много зает човек. Исмаил Текин, дядото на Джан, приветства от все сърце Айшегюл в семейството и бързо се сприятелява с нея. Той дори иска Айшегюл и Джан да живеят в неговата къща, въпреки че Джан иска да живее в отделна къща поради различията си с баща си Тахсин. Айшегюл и Джан се женят. Виждайки това, въпреки че Елиф обича Мурат, тя започва да ревнува Айшегюл и започва да прекарва повече време с Джан. Междувременно Мурат казва на Айшегюл, че въпреки че сценариите й са ужасни, той може да й помогне да подобри писането си и да й даде работа. На Айшегюл й е трудно да свърши домакинската работа, тъй като иска да прави само едно нещо; писане. Междувременно Айшегюл се влюбва в Джан, докато Мурат се влюбва в Айшегюл заради нейната невинност. Когато Джан разбира, че Мурат обича Айшегюл, той изпитва ревност. По-късно Джан също се влюбва в Айшегюл. Приятелят на Айшегюл Ефе става най-добрият приятел и поддръжник на Джан. Един ден Айшегюл отива при Джан и й казва, че иска развод от него и че го обича. Джан прави много усилия, за да спре развода и накрая се отказва. След разбитото си сърце, Джан решава да спечели отново Айшегюл и той, с помощта на Ефе, печели отново Айшегюл и двамата решават да се оженят.

В деня на сватбата им Елиф лъже Джан, че е бременна. Поради това Джан е принуден да остави Айшегюл на сватбената маса, оставяйки я с разбито сърце и депресия. Едже се опитва да привлече Мурат към живота на Айшегюл, докато Ефе все още подкрепя Джан. Едже и Ефе, които очакват първото си дете, молят Айшегюл и Джан да се погрижат за детето им, ако нещо се случи с тях. Едже и Ефе загиват в автомобилна катастрофа, оставяйки Айшегюл и Джан да се грижат за новороденото им дете. Заради детето Айшегюл и Джан отново се сближават, но Джан трябва да се ожени за Елиф. Те кръщават бебето на Ефе и Едже Исмаил, на дядото на Джан и прякора на бебето е Исо. Джан се жени за Елиф и Мурат предлага брак на Айшегюл и тя приема предложението му. Айшегюл води Исо за ваксинация, където среща Джан. Айшегюл отива да пие вода, когато вижда Медиха и Ниязи. Медиха говори за фалшивата бременност на Елиф. Медиха внезапно разбира, че Айшегюл е слушала всичко и хуква след нея. Тя я блъска на земята. Джан помага на Айшегюл да се изправи на крака. Междувременно научават, че Айшегюл е загубила част от паметта си и смята, че ще се омъжи за Джан. Джан се възползва от тази ситуация и започва да прекарва много време с нея. Междувременно Исо започва да живее с Джан. След обрат, Айшегюл си връща паметта и изрита Джан от дома си и се събира с Мурат. Айшегюл започва да се фокусира върху романа си и Мурат прекарва много време с нея, което е непоносимо за Джан. Джан и Хандан искат да ги разделят. Айшегюл научава за мнимата бременност на Елиф и я заплашва, че ще каже това на Джан. Елиф и Медиха съставят план срещу Айшегюл и показват, че Айшегюл е бутнала Елиф и поради това тя е загубила детето си. Джан и Исмаил разбират истината. Джан дава на Елиф развод, когато отиде да говори с нея, той чува Елиф да заплашва Мурат, че ако не й помогне да остане с Джан, тя ще каже на Айшегюл, че Мурат е знае за фалшивата бременност, така че той решава да се срещне с Джан, за да каже истината той го пази във видео, за да покаже Айшегюл, но от друга страна брачната церемония на Айшегюл и Мурат се случва, когато Джан влиза и унищожава всичко, като отвлича Айшегюл и й казва истината, която Мурат е крил от нея, след като изслуша записа, който тя звъни на Мурат и се разделя с него. Тогава Джан се опитва да подобри нещата с Айшегюл, но Айшегюл отказва, защото Джан все още е женен за Елиф. След това на хартия той й казва, че ще прекрати брака си възможно най-скоро. Елиф казва на Джан, че ще се разведе с него, ако той й даде къщата на Айшегюл. Той отказва и Айшегюл отива в къщата на Елиф и й казва, че не я интересува дали има къщата. След това Елиф взема нещата си и отива в къщата на Айшегюл и остава в нея. Няколко дни по-късно Айшегюл напуска къщата и написа писмо на Джан, че никога повече няма да се върне. Тя има нова работа като сервитьорка и има нов малък апартамент.

Актьорски състав

Роля Актьор
Айшегюл Динч Серен Шириндже
Джан Текин Берк Октай
Елиф Гювенер Еда Едже
Мурат Сойкан Памир Пекин
Медиха Текин Нурсели Идиз
Исмаил Текин Сезай Алтекин
Тахсин Текин Алптекин Серденгеджи
Ефе Шенгюн Мерт Тюрколу
Едже Шенгюн Йозлем Йочалмаз

Излъчване

Сезон Епизоди Начало на сезона Край на сезона
1 40 4 юли 2015 г. 27 април 2016 г.

Излъчване в България

Сезон Епизоди Начало на сезона Край на сезона Дата и час
1 105 25 декември 2023 г. 2024 г. всеки ден от 21:30 часа

В България сериалът започва на 25 декември 2023 г. по Би Ти Ви Стори. Ролите се озвучават от Татяна Захова, Таня Димитрова, Даниела Горанова, Илиян Пенев и Христо Узунов.[1]

Източници

  1. [1] // bTV