Направо към съдържанието

Елена Яръмова: Разлика между версии

125 байта добавени ,  преди 8 години
редакция без резюме
Редакция без резюме
}}
 
'''Елена Яръмова''' e репортербългарска испортна водещжурналистка на- репортерка и водеща спортните емисии на [[bTV]].<ref name="bTV"></ref><ref>[http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=704&aid=15968 „Пет мига от живота: Елена Яръмова, водещ и репортер на спортните новини на bTV“, бр. 11, 2012] // списание [[Тема (списание)|Тема]] {{Ref-bg}}</ref>, волейболистка и футболистка.
 
== Биография ==
Израства в семейство на спортисти и журналисти. Внучка е на спортния журналист [[Харалампи Яръмов|Хари Яръмов]]. Занимава се със спорт още от детските си години. Започва с лека атлетика, 7 години е професионална състезателка по волейбол в „Бдин“ (Видин). На 17-годишна възраст е приета за студентка в [[НСА|Национална спортна академия]] в [[София]]<ref name="вестник Стандарт, 3 август 2007">[http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=198369 „Eлена Яръмова:Получавам писма от фенове, но имам сериозен приятел“, 3 август 2007] // вестник [[Стандарт (вестник)|Стандарт]] {{Ref-bg}}</ref><ref name="bTV"></ref>.
 
Елена Яръмова е родена на [[29 август]] [[1984]] година в град [[Видин]]. Израства в семейство на спортисти и журналисти. Занимава се със [[спорт]] още от детските си години. Започва с лека атлетика, седем години е професионална състезателка волейбол в Бдин (Видин). Когато е 17- годишна е приета като [[студент]]ка в [[Национална спортна академия|Национална спортна академия]] в [[София]].<ref name="вестник Стандарт, 3 август 2007">[http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=198369 „Eлена Яръмова:Получавам писма от фенове, но имам сериозен приятел“, 3 август 2007] // вестник [[Стандарт (вестник)|Стандарт]] {{Ref-bg}}</ref><ref name="bTV"></ref> Дипломира се по специалност „Треньор по футбол“, като две2 години се състезава в националния отбор за девойки (на поста вратар), записвайки участие и на европейски квалификации. Завършва и магистратура по „Спортна журналистика“. От [[2003]] година работи в [[bTV]].<ref name="bTV">[http://www.btv.bg/btv-licata/sport/story/74616125-Elena_Yaramova.html Елена Яръмова] // [[bTV]] {{Ref-bg}}</ref> .
 
==Източници==
 
{{Журналист-мъниче}}
 
{{СОРТКАТ:Яръмова, Елена}}
[[Категория:Български журналисти]]
[[Категория:Български телевизионни водещи]]
[[Категория:Родени във Видин]]
[[Категория:Национална спортна академия]]
[[Категория:Български футболистки]]
[[Категория:Български волейболисти]]
[[Категория:Родени във Видин]]