Уикипедия:Вълшебник/Значимост (уебсайтове)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Значимост
Източници
Съдържание
Край

Много малко уеб съдържание е подходящо за включване в Уикипедия. Изразът „Уеб съдържание“ включва, но не се ограничава до уебкомикси, подкасти, блогове, интернет форуми, онлайн списания и други медии, уеб портали и уеб хостове. Всяко съдържание, което се разпространява единствено и само в интернет, се смята за уеб съдържание. За да бъде включено в Уикипедия, уеб съдържанието трябва да отговаря на поне един от следните критерии:

  1. Съдържанието е било обект на множество нетривиални публикации, чийто източник е независим от самия уебсайт.
    • Това включва всички форми на достоверни публикации, като статии във вестници и списания, книги, документални телевизионни филми, и публикувани доклади от потребителски организации с наблюдателни функции. Изключение правят:
      • Медийни препечатки на прес-съобщения и реклама, изготвена под контрола на въпросния уебсайт.
      • Медийно отразяване, като (1) новинарски емисии, които съобщават адреса на интернет сайт, (2) емисии, които съобщават моментите, когато уеб съдържанието е актуализирано или е станало достъпно, (3) анотации за характера му, или (4) описания в интернет портали или електронни магазини.
  2. Уебсайтът или неговото съдържание са били удостоени с известна награда, учредена от независима от уебсайта организация.

Знаете ли?
Че статиите в Уикипедия, посветени на живи личности, могат да повлияят на техния живот? Бъдете внимателни и пишете неутрално.

Конфликт на интереси/ Реклама

Ако сте свързани с интернет страницата, за която искате да пишете, вие попадате в конфликт на интереси и ще е много трудно да напишете добра и неутрална статия. Тя вероятно ще изглежда като реклама за читателите и ще е против официалната политика на Уикипедия. В тази връзка, ако статията не отговаря на насоките за значимост посочени по-горе, то най-вероятно тя ще бъде бързо изтрита.


Отговаря ли предложената от вас статия на изискванията за значимост?
Статията е за известен уебсайт и не е рекламаМоже да бъде сметната за раклама (помощ!)Тя е за уебсайт, който не е известен (може ли да се напише?)