Уикипедия:Вълшебник/Реклама

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Значимост
Източници
Съдържание
Край
Благодаря за използването на Уикипедия!

Ако обаче сте тясно свързани с обекта, за който искате да напишете статия, вие сте в конфликт на интереси и ще е много трудно да напишете добра и неутрална статия, която да не изглежда като реклама за читателите – а употребата на Уикипедия за реклама е срещу ѝ официалната политика. А ако статията изглежда като реклама или не отговаря на препоръките за значимост, то най-вероятно тя ще бъде изтрита много бързо.

  • Помислете добре и прегледайте още веднъж намерението си. Уикипедия не е място за популяризиране на фирми, продукти, услуги или уебсайтове. Ако сте тук, за да кажете на читателите колко е чудесно нещо, или да споделите идея, услуга или продукт, за които никой не е чувал още, то вие сте на грешното място.
  • Не пишете нова статия за вашия собствен продукт, фирма или уебсайт. Най-често, когато човек създава нова статия, описваща собствената му работа, това е, защото тя все още не е достатъчно известна за да привлече внимание, и много рядко тя е основана на достоверни източници. Статии от този вид въвличат редактора в конфликт на интереси и се изтриват. В Уикипедия наистина има статии за известни продукти, фирми и уебсайтове, но Уикипедия не може да се използва за подобно популяризиране.

Знаете ли?

Че твърде малко на брой известни уикипедианци са редактирали статии за самите себе си или за своите постижения?

Ако сте в конфликт на интереси във връзка с желаната от вас статия,

можете да дадете идея за написването ѝ,
да опишете обекта на беседата на свързана с него по-обща статия (поле на изява, жанр или град),
или да потърсите други начини за допринасяне в Уикипедия.

Искам да науча повече за използването на УикипедияИскам да науча повече за писането на статиите[Искам да видя как се блокира спама в Уикипедия]