Хербалайф

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search
Herbalife
Основана 1980
Седалище Лос Анджелис, САЩ
Служители 1000
Продукти специални храни
Уебсайт www.herbalife.com
Herbalife в Общомедия

Herbalife int. е компания със седалище в Лос Анджелис, щата Калифорния, Съединените американски щати, която продава продукти по храненето, включително за регулиране на теглото. Създадена е от Марк Хюз през 1980 г.

Програмата на Herbalife int. е разработена със съдействието на специалисти в областта на храненето, билките и производството. След като постига успех в САЩ, след няколко години Herbalife int. започва да разпространява продуктите си в Канада, Великобритания и Австралия. Постепенно продуктите се разпространяват в повече от 54 държави по света.

Компанията, освен мрежата си от независими дистрибутори, има повече от 1000 служители. Понастоящем Herbalife int. е в списъка на стоковата борса Насдак в САЩ. През 2002 г. е осъществила крайни продажби за около 2 милиарда долара. За миналата година оборотът е над 3,6 милиарда долара.

Компания HERBALIFE има официални представителства в 70 страни. От 2008 година дистрибуторите на Herbalife в България могат да стартират своя бизнес с официален международен договор, който им дава право да работят навсякъде по света.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]