Spiritchaser

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Spiritchaser
Албум на Dead Can Dance
ЗаписанQuivvy Church, Ирландия
Издаден3 юни 1996
ЖанрЕтно
Ню ейдж
Времетраене51:57
Музикален издател4AD
4AD/Уорнър Брос. Рекърдс
Пореден албумСедми студиен
Продуцент(и)Брендан Пери
Хронология на Dead Can Dance
Toward the Within
(1994)
Spiritchaser
(1996)
Dead Can Dance (1981 – 1998)
(2001)

Spiritchaser е седмият студиен албум на австралийското неокласическо/даркуейв/ню ейдж дуо Дед Кен Денс, издаден на 3 юни 1996 г. Това е последният албум, преди дуото да се събере отново четиринадесет години по-късно за албума Anastasis.

Жанрово албумът се различава от предходните го, защото е повече етно ориентиран и като цяло не използва типичните за тях готик/даркуейв мотиви. Той разширява своето изследване на световната музика и подобно на албума Into the Labyrinth е записан в Quivvy Church – личното студио на Пери в Ирландия.

Албумът е посветен на починалия брат на Лиса Джерард, Марк Джерард.

Парчето "Indus" съдържа мелодия, която е много подобна на тази от "Within You Without You", песен на Бийтълс, която Джордж Харисън написва и записва с индийски музиканти през 1967 г. Въпреки че използването на подобна мелодия не е умишлено, Пери и Джерард са помолени да се свърже с Харисън за неговото разрешение да го използва; той го предоставя, но звукозаписната компания настоява да му даде частична авторска заслуга за „Indus“.

Песни[редактиране | редактиране на кода]

  1. Nierika – 5:44
  2. Song of the Stars – 10:13
  3. Indus – 9:23
  4. Song of the Dispossessed – 4:55
  5. Dedicacé Outò – 1:14
  6. The Snake and the Moon – 6:11
  7. Song of the Nile – 8:00
  8. Devorzhum – 6:13

Състав[редактиране | редактиране на кода]

Дед Кен Денс

Допълнителен персонал

  • Робърт Пери – перкусии (песни 1 и 5)
  • Ланс Хоган – перкусии (песни 1 и 5)
  • Петер Улрих – перкусии (песни 1 и 5)
  • Rónán Ó Snodaigh – перкусии (песни 1 и 5)
  • Рено Пион – турски кларинет (песен 3)
  • Клаус Вормер – инженерство (песни 1 и 5)
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Spiritchaser в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​