Terraria

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search

Terraria е екшън-приключенска двуизмерна (2-D) игра, пусната за продажба за пръв път на 16 май 2011 г. от Re-Logic. На първият ден от пускането ѝ са продадени около 50 000 копия, с над 17 000 играчи едновременно онлайн.

Играта включва изследване на произволно генериран 2-D свят, копане, строене и битки с различни NPC - та и босове. Тя е базирана донякъде на други игри, Minecraft например, обаче има неща, които в тях ги няма. Една от новостите за този жанр е "приютяването" на NPC-та. Когато играчът постигне определени цели и построи дом с достатъчните условия за живот, един NPC се "намества" в него. Различните NPC-та имат различни имена и отговарят по различен начин, когато играчът кликне върху тях. Също така всеки от тях продава различни неща.

 Играта предлага огромно разнообразие от оръжия, брони, дрехи за украса и дори бои за дрехите.
 Когато си правите играч, вие избирате стилът и цветът на дрехите, прическата, цветът на косата, кожата и очите. В най-актуалната версия - 1.3.5 избирате измежду 54 прически, а освен това и NPC, който може да ви променя прическата. Очаква се скоро да излезе версия 1.3.6, в която ще бъдат добавени нови предмети(оръжия, брони, блокове, стени и т.н.) и един нов бос.
 В Terraria можете да играете сами (Singleplayer) или в "сървъри" с други хора (Multiplayer). Можете да създадете свой сървър и да го направите "публичен" (Public) (така ще могат да влизат играчи от цял свят, но ще знаят от коя държава е сървърът) или "личен" (Private) (Така ще могат да влизат само хора, които вие сте поканили). Когато победите "крайния бос" (End-game boss) (Засега "Moon Lord"), сте "превъртели" играта. Но Re-Logic често "удължават" играта и правят така, че да можете да се "развиете" още повече и така играта никога не омръзва за хората, които я играят от преди това.

Източници[редактиране | редактиране на кода]