The Young Turks

от Уикипедия, свободната енциклопедия
The Young Turks
Жанрполитически коментари
Създател(и)Дженк Уйгур
Бен Манкевич
Дейв Колър
Водещ(и)Дженк Уйгур
Ана Каспарян
Джон Ядарола
Бен Манкевич
Страна САЩ
Езиканглийски
Продукция
Изпълнителни продуцентиИрина Никита
Дженк Уйгур
Времетраене120 мин. (+30 минути за платен абонамент)
Разпространение
ТВ каналTYT Network, Youtube
Излъчване14 февруари 2002 -
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb
The Young Turks в Общомедия

The Young Turks е американско либерално-прогресивистко предаване за политически и социални коментари с водещи Дженк Уйгур и Ана Каспарян. Създадено е през 2002 от Уйгур като токшоу по Sirius Satellite Radio.

Продуцентите му твърдят, че The Young Turks е най-голямото онлайн шоу в света за новини и политически коментари. Каналът му в Youtube има повече от 2 милиарда преглеждания от създаването си, със средно 750 000 посещения дневно към април 2012 и 1 400 000 към ноември 2014. Предаването е част от TYT Network – мрежа от новинарски и токшоута от същите продуценти.

История[редактиране | редактиране на кода]

Предаването е създадено през 2002 от Дженк Уйгур и неговите приятели Бен Манкевич, Дейв Колър и Джил Пайк. Излъчва се по Sirius Satellite Radio. Името му произхожда от фразата на английски: Young Turks (младотурци), като нарицателна в английския език на бунтари и реформатори. От ноември 2011 The Young Turks се излъчва в телевизионен формат по Current TV със заглавие „The Young Turks with Cenk Uygur“ (The Young Turks с Дженк Уйгур). След придобиването на Current TV от Ал Джазира предаването е свалено от ефир, заради острия си политически тон.

Днес The Young Turks се излъчва по Hulu и в собствените си канали в Youtube и Facebook.

Формат[редактиране | редактиране на кода]

Фокусът на The Young Turks е американската политика и засяга теми като влиянието на парите, отношението към наркотиците, социалният прогрес, климатичните промени, роята на религията в обществото, моралът и сексуалността.

Финансиране[редактиране | редактиране на кода]

Приходите на The Young Turks са около 3 милиона щатски долара годишно. По признание на Дженк Уйгур, около една трета от тях идват от абонаментни такси, а останалите – от реклами в YouTube.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата The Young Turks в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​