Права на жените

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Жени на опашка за гласуване в Бангладеш
Емелин Панкхърст, известна английска политическа активистка на британското суфражетно движение


Правата на жените са прерогативи, принадлежащи към жените като такива, за всички възрасти, независимо от тяхната институция или забрани от закон или обичай в определено общество.

Правата на жените са част от по-широката концепция за права на човека.

Движението за права на жените получава през 1960-те години наименованието феминизъм или "освобождение на жените".

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Droits des femmes“ в Уикипедия на френски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.  
Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Women's rights“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.