Василики Арванити

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Персонална информация
Дата на раждане17 март 1985 г.
Място на ражданеАтина
Василики Арванити в Общомедия
Медали
Eвропейско първенство по плажен волейбол
Златен медал Eвропейско първенство 2005 Москва
Златен медал Eвропейско първенство 2007 Валенсия

Василики „Вики“ Арванити (на гръцки: Βασιλική (Βίκυ) Αρβανίτη; родена на 17 март 1985 г. в Атина, Гърция) е гръцка състезателка по плажен волейбол.

Носителка е на златен медал от европейското първенство през 2005 г. в Москва, Русия и европейския шампионат през 2007 г. във Валенсия, Испания. Нейна партньорка е Васо Карадасиу.

Арванити представлява родината си и на Летните олимпийски игри през 2004 г. в родния си град, заедно с Талея Кутрумануду.[1] На Летните олимпийски игри през 2008 г. тя си партнира с Карадасиу.[1] Арванити участва на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., заедно с Мария Циарциани, която по-късно претърпява контузия.[1] От 2013 г. партньорка ѝ е Пени Карагкуни, която преди това играе волейбол в зала.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. а б в Viky Arvaniti Bio, Stats, and Results // Olympics at Sports-Reference.com. Архивиран от оригинала на 2020-04-18. Посетен на 8 ноември 2015.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Vassiliki Arvaniti в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​