Зона Замфирова (филм): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
Soul assassin (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Ред 22: Ред 22:
}}
}}


'''Зона Замфирова''' е [[Сърбия|сръбски]] [[филм]] от [[2002]] година на [[режисьор]]а [[Здравко Шотра]] с [[Воин Цеткович]] и [[Катарина Радивойевич]] в главните роли. Филмът се базира на романа на [[Стеван Сремац]] от [[1909]] година и съдържа много [[сръбска музика]]. Друга характерна черта на филма е, че диалозите в него са на местния вариант на [[торлашки диалект|торлашкия говор]] от района на [[Ниш]], което го прави достатъчно неразбираем за сърбите, за са им нужни субтитри.
'''Зона Замфирова''' е [[Сърбия|сръбски]] [[филм]] от [[2002]] година на [[режисьор]]а [[Здравко Шотра]] с [[Воин Цеткович]] и [[Катарина Радивойевич]] в главните роли. Филмът се базира на романа на [[Стеван Сремац]] от [[1909]] година и съдържа много [[сръбска музика]]. Друга характерна черта на филма е, че диалозите в него са на местния вариант на [[торлашки диалект|торлашкия говор]] от района на [[Ниш]], което го прави достатъчно неразбираем за сърбите, за да са им нужни субтитри.


== Сюжет ==
== Сюжет ==

Версия от 22:30, 15 октомври 2007

Зона Замфирова
Зона Замфирова
РежисьориЗдравко Шотра
СценаристиЗдравко Шотра
В ролитеРадивојевић, Катарина,
Милена Дравич
Ружица Сокич
Премиера31 октомври 2002 г.
Времетраене104 минути
ЕзикСръбски език
Преходни говори
чешки език
Външни препратки
IMDb Allmovie

Зона Замфирова е сръбски филм от 2002 година на режисьора Здравко Шотра с Воин Цеткович и Катарина Радивойевич в главните роли. Филмът се базира на романа на Стеван Сремац от 1909 година и съдържа много сръбска музика. Друга характерна черта на филма е, че диалозите в него са на местния вариант на торлашкия говор от района на Ниш, което го прави достатъчно неразбираем за сърбите, за да са им нужни субтитри.

Сюжет

Зона Замфирова (Катарина Радивойевич) е чорбаджийска щерка от поморавския град Ниш от края на 19 век. Сюжетът следва нейната любовна история с Мане (Воин Цеткович) — обикновен куюмджия (златар), изпълнена с много превратности. Поради еснафските разбирания на близките им двамата влюбени се разделят. Зона Чорбаджийска трябва да се ожени за Манулач — неудачник от заможно семейство. Всичко се променя когато поради наранена чест Мане замисля да открадне чорбаджийската щерка и така да я "почерни" пред съгражданите си.