Канализация: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Нова страница: Система от канали за извеждане на човешки отпадъци и дъждовна вода. Първите канализ...
 
м +кат
Ред 1: Ред 1:
Система от [[канал]]и за извеждане на човешки отпадъци и [[дъжд|дъждовна вода]]. Първите канализации са създадени през Древността от [[Шумер]] и Древния Рим. Системите са усложнени през [[Античност]]та, но са забравени през [[Средновековие]]то. Едва през Новото време в градовете на Западна [[Европа]] се възобновява изграждането на подобни системи.
'''Канализацията''' е система от [[канал]]и за извеждане на човешки отпадъци и [[дъжд|дъждовна вода]]. Първите канализации са създадени през Древността от [[Шумер]] и Древния Рим. Системите са усложнени през [[Античност]]та, но са забравени през [[Средновековие]]то. Едва през Новото време в градовете на Западна [[Европа]] се възобновява изграждането на подобни системи.

[[Категория:Строителство]]

Версия от 12:01, 24 май 2007

Канализацията е система от канали за извеждане на човешки отпадъци и дъждовна вода. Първите канализации са създадени през Древността от Шумер и Древния Рим. Системите са усложнени през Античността, но са забравени през Средновековието. Едва през Новото време в градовете на Западна Европа се възобновява изграждането на подобни системи.