Глория Петкова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Глория Петкова
българска актриса и моден модел
Родена

Националност България
Семейство
МайкаЛазарина[1]
СъпругМетоди Велинов
Деца1

Глория Петкова (известна и с артистичния си псевдоним Guilty) е българска манекенка, актриса и диджей.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Родена е на 11 октомври 1991 г. Родителите ѝ живеят в Лондон. Майка ѝ се занимава с интериорен дизайн. Има 2 сестри.

Глория завършва Художествената гимназия, след което заминава да учи мъжки моден дизайн в Лондонския моден колеж.[2] Учи и една година философия в Софийски университет.

Започва кариерата си на модел от 15-годишна възраст. Работи като манекенка в „Ивет Фешън“.[2] С течение на времето започва да пътува по света и участва на модни ревюта в Берлин, Париж, Милано, Лондон, Сеул. Правила е ревюта на „Max Mara“. Снимала е кампании на „Diesel“. Участвала е в ревю на известния френски дизайнер Жан-Пол Готие. Била е рекламно лице на Capasca, Totally Erected, Melini, Bippa, Iconic, Gio Diev и още десетки други марки, по корици на списания, сред които са EVA и BEAUTY.[2]

Участвала е в българските филми „Семейни реликви“ (Иван Черкелов) и „Безкрайната градина“ (Галин Стоев).[2]

Занимава се и с пускане на ъндърграунд музика. Диджействала е в столичните клубове „Carrusel Club“, Culture beat, Yalta, La Maison и много други. Като по-малка със своя приятелка са направили музикален проект, кръстен „Vagina Crew“, в опит да правят музика с по-различно и алтернативно звучене.

Участвала е в музикални клипове, сред които „Fish On“ на немския музикант Lindemann от известната индъстриъл метъл група Рамщайн и „Безтегловност“ на българската соул изпълнителка Рут Колева и рапърите Жлъч и Boyan.

Става по-известна с участието си в осмия сезон на българския риалити формат VIP Brother през 2016 година, излъчван по NOVA TV.[3][1]

Освен с кариерата си на модел, Глория се занимава и с рисуване и пеене. Определя се цялостно като „артист“. Прави изложби с рисунките си и се занимава най-вече с абстрактно изкуство.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. а б Глория Петкова разделила Явор и Луиза, bgdnes.bg, 20 септември 2016.
  2. а б в г Глория: Аз съм точно това, което крия, интервю на Кристина Симидчийска, сп. EVA, 2 февруари 2016.
  3. NOVA TV – VIP Brother, 2016.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Интервюта